Startup Voltogo lanceert gratis oplaadnetwerk elektrische sloepen

Startup Voltogo lanceert gratis oplaadnetwerk elektrische sloepen

MVO
Redactie Baaz

Ingenieurs Job Veltman en Folkert Roscam Abbing lanceren 19 juli het oplaadnetwerk voor de Appbattery van Voltogo. De Amsterdamse startup biedt een plug & play-oplaadsysteem voor de draagbare elektrische Appbattery in combinatie met krachtige, efficiënte 48V motoren.

Hierdoor hebben sloepen een ongekend bereik op het water, en is dit een belangrijke mijlpaal voor de elektrische pleziervaart in de welbekende grachten van de stad.

Het netwerk

De snelladers vormen het eerste netwerk van snelladers voor pleziervaart in de wereld. Het oplaadnetwerk biedt al een 100% dekking over de centrale wateren van de stad waardoor booteigenaren door de oplaadpunten nooit meer hun vaartocht vroegtijdig hoeven af te blazen. 

Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Launching Partners’ zoals de bekende watercafés Hannekes Boom, Meneer Nieges, Bar-Restaurant Amstelhaven, en Café de Ceuvel in Noord. Bij deze horeca is de elektrische batterij, die gemakkelijk uit de boot kan worden gehaald, gratis en versneld op te laden. Het resultaat: een ongekend bereik en vrijheid op het water.

Het product

De Appbattery kent een hoge capaciteit van 2 kWh, maar weegt toch slechts 10 kg en is perfect draagbaar. Met het hoogwaardige, inherent veilige ontwerp, de hoge kwaliteit cellen (die Tesla ook gebruikt in hun auto’s) en de geheel Nederlandse fabricage is het een milieuvriendelijke, duurzame en degelijke optie voor iedereen die fluisterstil en met gemak wil varen. Ook toont de bijbehorende app het actuele energieniveau en de kaart met oplaadpunten. 

De innovatieve kracht van het gebruik van de Tesla cellen, de draagbaarheid van de Appbattery en het strakke design van de producten maken het concept van Voltogo gebruiksvriendelijk en van hoge kwaliteit. Zo hebben sloepen met de efficiënte Voltogo motoren beschikking over minstens 50% meer motorvermogen dan huidige elektrische motoren, en varen deze sloepen fluisterstil door de wateren van Amsterdam. 

Elektrisch varen in Amsterdam verplicht

Voltogo speelt met de producten ook in op de gemeentelijke doelstelling om de pleziervaart in de stad op korte termijn elektrisch te maken. Samen met de aangesloten horeca deelt Voltogo de mening dat dit het moment is om in te stappen. Op Voltogo.nl/pre-sale kunnen de eerste vijftig geïnteresseerden zich tot 1 augustus inschrijven voor de First50. Zij kunnen als eerste de Appbattery en motor naar keuze afnemen. 
 
Pim Evers, voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland afdeling Amsterdam en als ‘Launching Partner’ betrokken via zijn mede-eigenaarschap van Hannekes Boom: 'We vinden het een verfrissend idee dat dit netwerk niet alleen bijdraagt aan een schonere stad of varenden trekt naar horeca; maar er ook een positieve samenwerking met de stad vanuit gaat, omdat het bijdraagt aan het oplossen van een achtergebleven milieudoelstelling. En, dat Hannekes Boom sinds 1662 de nautische toegangspoort is tot de stad - een eerste middelpunt zijn van dit moderne netwerk, sluit daar naadloos bij aan.'

Van Myanmar naar Amsterdam

Het idee van de startup Voltogo kwam tot stand op het grote Inle Lake van Myanmar. Hier vaart de lokale bevolking voor visserij, normaal verkeer of toerisme dagelijks een groot aantal korte afstanden tussen de drijvende dorpen. Dit zette de ondernemers Job en Folkert aan het denken. 

Zij vonden dit vergelijkbaar met de korte afstanden die de pleziervaart in onze stedelijke grachten ook aflegt. Een duurzame en praktische vervanging voor de vervuilende dieselmotoren werd geboren in de startup Voltogo, die zij nu starten in Amsterdam. 
 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie