Startup Speakers Club zorgt voor herbestemming cultureel erfgoed

Redactie Baaz
22 september maakte Speakers Club bekend dat zij zich vestigen in het historische Neherlab in Leidschendam. In dit voormalige KPN-gebouw werden vroeger de belangrijkste telecomvondsten van de 20e eeuw gepresenteerd, zoals de uitvinding van het 06-nummer. Dankzij de cultuur-, architectuur- en interieurhistorische waarde staat het gebouw in de top 10 van Rijksmonumenten.

Het auditorium is nog in oorspronkelijke staat en daarmee een prachtig symbool voor informatieoverdracht. Speakers Club borduurt voort op dit thema en gaat professionele sprekers en executives opleiden en samenbrengen op deze iconische locatie. Met de intrede van Speakers Club in het Neherlab komt er een einde aan ruim 15 jaar leegstand.

Mandy Schild, mede-oprichter van o.a. de Speakers Club: “Ik woonde in het Neherpark en liep jarenlang langs het auditorium, een gedeelte van het Neherlab dat ooit de hoorzaal van PTT-telecom was. Toen ben ik het historische auditorium inliep was ik op slag verliefd. Jaren later heb ik de vergunningen eindelijk voor elkaar en ben ik trotse eigenaar van dit Rijksmonument. Het is mijn missie om het auditorium in ere te herstellen en sprekend Nederland beter te maken op en vanuit deze plek.”

Sprekend Nederland naar een hoger level

Spreken met impact wordt steeds belangrijker. Naast spreekvaardigheid zorgen ook technische innovaties ervoor dat presenteren steeds professioneler kan en next level moet. Zeker in de tijd van TEDx, podcasts, de opkomst van videocontent en personal branding. Toch blijft de werkelijkheid vaak achter bij de mogelijkheden. Schild wil met haar programma’s de beste sprekers van Nederland vormen, door mensen professioneel en persoonlijk te coachen op content, design en delivery. Hierbij staan niet alleen de inhoud en vorm centraal, maar is de manier waarop gepresenteerd minstens zo belangrijk. Met een eigen locatie biedt Speakers Club waarde op alledrie de onderdelen en positioneert het bedrijf zich als ‘De nonnen van Vught’ waar het gaat om presenteren. Coup Group is als partner verbonden voor de professionele renovatie van het historische pand.

Van kwetsbaarheid naar kracht op een historisch podium

Binnen de methodes van Speakers Club wordt alles uit de kast gehaald. De trainers van het programma zijn internationale professionals en ervaren sprekers met 100+ talks per jaar. Er is begeleiding via e-learning, intervisie en coaching. Deelnemers leren high-end presenteren en van de kwetsbaarheid van spreken een kracht te maken voor elk publiek. De locatie is hierbij essentieel en daarom bieden het bijzondere design en de akoestiek van het Neherlab auditorium het ideale podium om vaardigheden te leren aan jong tot oud.

Mandy : “Het is cruciaal dat we onszelf en onze producten, organisatie en ideeën beter leren presenteren. We lopen achter op veel Westerse landen, de VS en ook veel Aziatische landen zijn hierin veel verder. Meestal wordt 90% van de beschikbare voorbereidingstijd gestopt in de inhoud en saaie slides. Wij willen mensen leren hoe de presentatie binnenkomt bij het publiek. Van groep 6 tot en met professionele sprekers of executives, iedereen heeft zijn volgende niveau. Wij helpen dit level te bereiken in de historische sfeer van de baanbrekende presentaties die hier decennialang zijn gehouden. Laten we sprekend Nederland beter maken!”

afbeelding van Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie