Startup Jobado haalt flinke investering binnen en lanceert app

Startup Jobado haalt flinke investering binnen en lanceert app

Redactie Baaz

Het doen van simpele klusjes voor een ander, dat het is het idee achter Jobado, een nieuwe startup die vandaag haar app lanceert waarmee mensen ‘jobjes’ aan kunnen bieden.

'Jobje'

Na anderhalf jaar voorbereiding lanceert de Nederlandse startup Jobado vandaag haar app voor Android, iOS en mobiele websites. Via de app van Jobado kan iedereen een ‘jobje’ plaatsen, een kleine klus zoals het maaien van gras of het ophalen van een kabeltje bij een winkel in de buurt. Iedereen die klussen uit wil voeren wordt vooraf gescreend en kan daarna aan de slag. Na de klus wordt de uitvoerder betaald, waarbij Jobado twintig procent rekent voor de bemiddeling. Na de eerste ronde van financiering haalde Jobado 550.000 euro aan investeringen op. Met dit bedrag financieren ze de expansie in de Benelux en Frankrijk.

Participatiemaatschappij

Met het initiatief wil Jobado meer mensen de mogelijkheid geven hun inkomen aan te vullen door ze via de ‘jobjes’ weer toegang te geven tot het arbeidsproces. Elke maand geeft het bedrijf actief advies over het afdragen van belastingen over het geinde geld en hoe de belastingaangifte moet worden ingevuld. Volgens mede-oprichter en CEO Melvin Bostelaar past Jobado in de reeks initiatieven die de participatiemaatschappij mogelijk maken. ‘Met de app kun je het ongebruikte potentieel in de buurt in kaart brengen. Binnen een half jaar verwachten we landelijke dekking in Nederland te hebben en activiteiten te hebben opgezet in Antwerpen en Parijs.’

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie