Startup Gymeyes: je workout gefilmd met actiecamera

Startup Gymeyes: je workout gefilmd met actiecamera

Redactie Baaz

Gymeyes is de eerste applicatie waarmee sporters eenvoudig hun workout filmen met actiecamera’s. Mitchell Warmerdam (23) is de man achter deze videotechnologie.

De startup haalde vorig jaar 100.000 euro op en lanceert de komende weken in 30 verschillende sportscholen.
 
Gymeyes helpt sporters bij het filmen van hun training, door actiecamera’s te installeren in sportscholen. De gebruiker filmt via de app een oefening vanuit meerdere hoeken, analyseert de video en kan het delen met een trainer.  

In de sportschool tijdens de lunch

'Het idee is ontstaan vanuit mijn eigen behoefte', vertelt Mitchell Warmerdam, oprichter van Gymeyes. 'Ik stond regelmatig in de sportschool, maar had vaak het idee dat ik mijn oefeningen verkeerd uitvoerde. Door te praten met topsporters kwam ik erachter dat video-analyse de beste oplossing is.'
 
Warmerdam bouwde een app terwijl hij nog werkte voor Booking.com en testte zijn product in meerdere sportscholen in Amsterdam. 'Iedere lunchpauze haastte ik mij op de fiets naar de sportschool om mijn app te testen. Terwijl mijn collega’s aan het lunchen waren, stond ik in de gym. Als de pauze om was, zat ik weer netjes achter mijn computer op kantoor.'

Vorig jaar besloot Warmerdam zijn baan op te zeggen en het ondernemersavontuur aan te gaan. 'Dat is onmiskenbaar de beste beslissing die ik ooit heb genomen!' 

Behoefte

Zo'n 20 procent van de Nederlanders van 15 jaar en ouder doet aan fitness, dat zijn ruim 3 miljoen mensen (volgens onderzoek van Rabobank). Om betere resultaten te halen stijgt de vraag naar goede begeleiding. In de topsport wordt al jaren gebruik gemaakt van dure videotechnologie om progressie te boeken. Maar voor de ‘gewone’ sporter die stappen wil maken was dit tot nu toe steeds onbereikbaar.
 
Gymeyes biedt een gratis app waarmee iedereen in een aangesloten sportschool zijn training kan verbeteren door video-analyse. De gebruiker kan in de app om feedback vragen. de trainer in de sportschool ontvangt dan automatisch de video en kan direct reageren met tips. 

Gymeyes in 30 sportscholen

Het is voor premium sportscholen aan de orde van de dag om leden te motiveren en zich te onderscheiden van de low-budget sportscholen. De Gymeyes app activeert leden om zich meer bewust te worden van techniek en uitvoering. Daarnaast biedt het de sportschool een betaalbare manier om zich te onderscheiden van de concurrentie.
 
In totaal zijn 30 sportscholen aangesloten voor de lancering. Hier worden de komende weken actiecamera’s geïnstalleerd, waar leden met de app gebruik van kunnen maken.
 
Warmerdam heeft grote plannen. “Op dit moment is video analyse nog erg nieuw maar ik ben er van overtuigd dat het straks niet meer is weg te denken uit de sportschool
 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie