Startup Eternal Sun koopt Amerikaans bedrijf
Grote overname voor startup Eternal Sun

Startup Eternal Sun koopt Amerikaans bedrijf

Redactie Baaz
De Nederlandse startup Eternal Sun neemt Spire Solar over, een Amerikaans bedrijf dat net als Eternal Sun actief is in de markt voor zonnepanelen.

Grote overname voor startup Eternal Sun

Eternal Sun is een in 2011 opgericht bedrijf dat onder meer testapparatuur voor zonnepanelen produceert. De ondernemers achter de startup, Chokri Mousaoui en Stefan Roest, zijn erg in hun nopjes met de overname van Spire Solar, een branchegenoot uit de Verenigde Staten. 'Dat we als jong bedrijf een overname van dit formaat kunnen doen en Eternal Sun in één klap nog nadrukkelijker op de wereldkaart zetten, is geweldig', zegt ceo Chokri op de website van YES!Delft. 

Volgens Chokri is Spire Solar, de testdivisie van het beursgenoteerde Spire Corporation, een begrip in de markt voor zonnepanelen. Het is gespecialiseerd in de productie van geavanceerde systemen voor de solar sector. De overname past in de strategie van Eternal Sun, laat de ceo weten. 'Met de aankoop van Spire Solar krijgen we stevige voet aan de grond binnen de markt van productie van zonnepanelen. Deze overname zorgt ervoor dat we een consolidatie maken van complementaire technologieën waarmee we onze klanten wereldwijd nog beter kunnen bedienen.' Er is niet bekendgemaakt hoeveel geld met de deal gemoeid is. 

​Verplichte lunch en virtuele brug

Chokri denkt dat Eternal Sun en Spire Solar samen de tweede speler op de wereldwijde markt zijn. De ceo heeft al een aantal wijzigingen doorgevoerd bij Spire Solar. Zo moeten de werknemers voortaan lunchen. 'Dat is bij ons in Nederland heilig, maar daar eten ze meestal een broodje achter hun pc', vertelt hij aan RTL Z. En binnenkort wordt in de kantines een open Skype-verbinding geïnstalleerd voor de communicatie tussen Nederland en de VS. 'Dan hebben we een soort virtuele brug.'

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie