AppScooter Bolt Mobility Europa in

Startup Bolt Mobility wil met AppScooter wereldwijde uitstoot door verkeer fors verlagen

Bart Remmers
Bolt Mobility heeft zijn met 200 procent overtekende financieringsronde afgerond die €3,1 miljoen heeft opgebracht via het Europese equity crowdfunding-platform, Seedrs.

Tezamen met hun ronde van €1,9 miljoen eerder dit jaar, zitten ze nu aan het Europese maximum van wat ze online kunnen ophalen. De Europese startup is op een missie om benzine-slurpende, milieuvervuilende scooters permanent te vervangen. 

AppScooter in serieproductie

De crowdfundingcampagne, die meer dan 2.500 investeerders uit verschillende landen in Europa aantrok, markeert Seedrs succesvolste campagne buiten het Verenigd Koninkrijk tot nu toe. De opbrengst van de crowdfunding zal worden gebruikt om Bolt’s elektrische scooter met internetverbinding, de zogeheten ‘Appscooter’, in 2018 in Nederlandse faciliteiten in serieproductie te nemen. 

Dit kan dankzij de hoge mate van automatisering in productie, waar hun product voor gemaakt is, verzekeren de heren. Hoewel de meerderheid van de investeerders in de campagne uit het Verenigd Koninkrijk komt, investeren de investeerders uit Nederland gemiddeld meer per persoon. Met partners als VDL en Vodafone en interesse over de hele wereld, zou Nederland er binnenkort een heuse OEM bij kunnen hebben.

Bolt Mobility in Europa

De Nederlands startup Bolt Mobility, opgericht in 2014 door ondernemers Marijn Flipse en Bart Jacobsz Rosier, bereidt zich voor om volgend jaar temidden van onzekerheid met betrekking tot wetgeving betreffende op benzine rijdende scooters dé favoriete elektrische scooter te worden in Europa. Bolt’s recente crowdfunding-campagne zal de productie versnellen zodat de startup zijn elektrische scooters in 2018 in productie kan nemen. 

Bart Jacobsz Rosier, CEO: 'Het is waanzinnig motiverend om zoveel steun te krijgen van zoveel mensen in Europa die onze missie steunen en bereid zijn om deze stap te maken. De opbrengst van onze laatste crowdfunding-campagne draagt ertoe bij dat wij de AppScooter volgend jaar eindelijk in productie kunnen brengen. We streven ernaar om rond 2020 meer dan een kwart miljoen scooters aan klanten te leveren. We staan te popelen om de leiding te nemen in onze markt met deze transitie naar een duurzamere vorm van transport en zijn dankbaar de support van onze fans in dit ambitieuze ontwikkelingstraject.' 

Hoe de AppScooter van Bolt werkt? Alvorens een AppScooter te bestellen, kunnen klanten hun elektrische scooter volledig aanpassen met opties zoals kleur, motor, batterijgrootte, legeringen, velgen en andere extra's, inclusief een windscherm. 
startup Bolt Mobility wil met AppScooter wereldwijde uitstoot door verkeer fors verlagen

afbeelding van Bart Remmers
Door: Bart Remmers

Bart Remmers | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Bart