Start-up zijn, maar meedoen met de grote jongens

Start-up zijn, maar meedoen met de grote jongens

Redactie Baaz

Het valt niet mee om klein te zijn. Het aangaan van uitdagingen is makkelijker als je groter en volwassener bent. Dit gaat ook op voor bedrijven. Kleinere bedrijven hebben dezelfde grote uitdagingen als grote bedrijven. Startende bedrijven hebben vaak nachtmerries over de uitdagingen die hen dagelijks te wachten staan. De moderne technologie biedt echter uitkomst.

Het vinden van manieren om plannen succesvol uit te voeren is de grootste uitdaging voor veel kleine en startende bedrijven. Veel start-ups zitten boordevol creatieve en innovatieve ideeën, maar worstelen met de uitvoering ervan. Daardoor hebben zij moeite om de concurrentie bij te houden. Deze ideeën variëren van nieuwe manieren om contact met klanten te onderhouden tot efficiënte manieren om de planning van de supply chain te optimaliseren.

In een onderzoek onder mkb-bedrijven in Europa en de VS, uitgevoerd door IDG, kwam naar voren dat zestig procent van de ondervraagden binnen 18 maanden van plan was hun business model aan te pakken om de concurrentie voor te blijven. 74 procent van de ondervraagde organisaties wil een grotere groei realiseren met een verbeterde klantervaring en het bieden van nieuwe diensten op innovatieve manieren. Start-ups en MKB’ers willen daardoor nieuwe tools aangrijpen om de concurrentie bij te blijven, of liever nog, voor te blijven. Innovatieve nieuwe zakelijke applicaties zijn hier een goed voorbeeld van.

Applicaties horen bij dagelijks leven

Het is logisch dat door het toenemende gebruik van smartphones, tablets en laptops ook het gebruik van mobiele applicaties is toegenomen. Kleine bedrijven beseffen zich dat deze applicaties een grote rol kunnen spelen in het verbeteren van de klanttevredenheid en de efficiëntie van hun werkprocessen. Volgens het IDG-onderzoek is meer dan de helft van de ondervraagde mkb-bedrijven met dit soort applicatie-initiatieven bezig. Ondertussen wil 54 procent additionele zakelijke applicaties in de komende 18 maanden inzetten met als doel de productiviteit te verhogen.

De belangrijkste reden om extra applicaties in te zetten, is dat de drempel om een applicatie te ontwikkelen prijstechnisch gezien een stuk lager is geworden. In het verleden was het inzetten van zakelijke applicaties alleen binnen handbereik voor ondernemingen met grote budgetten en meer personeel. De opkomst van snelle applicatie-ontwikkelplatformen heeft het speelveld voor ondernemingen van iedere omvang gelijk gemaakt. De kosten zijn lager geworden en er is geen diepgaande technische kennis meer vereist.

Een voorbeeld: voorheen konden alleen geschoolde programmeurs zakelijke applicaties bouwen die de productiviteit stimuleren. Tegenwoordig kan men met minimale IT-kennis een applicatie bouwen en naar behoefte aanpassen. Dit betekent dat het financieel risico voor het produceren van een succesvolle applicatie een stuk lager ligt. Hierdoor wordt applicatieontwikkeling veel aantrekkelijker voor start-ups en kleine bedrijven.

Sneller realiseren van ideeën

Wat misschien nog belangrijker is, is dat kleinere bedrijven dankzij deze applicatie-ontwikkelplatformen hun ideeën snel kunnen realiseren. Het tempo van deze uitvoering is de maatstaf voor succes. De mogelijkheid om een idee sneller te realiseren dan de concurrentie door flexibele applicaties te bouwen, biedt ondernemers meer ruimte en tijd voor het succesvol uitbouwen van hun bedrijf.

Het is niet altijd gemakkelijk om als klein bedrijf in een zakelijke omgeving vol met grote spelers te opereren. Maar we kunnen concluderen dat kleine bedrijven en start-ups nu sneller grote sprongen vooruit kunnen maken. De moderne applicatie-ontwikkelplatformen maken het veel makkelijker om zakelijke applicaties te ontwikkelen en snel in te zetten. Deze platformen zouden nog wel eens een grote rol kunnen gaan spelen in het ondersteunen van deze kleine bedrijven en start-ups bij het overwinnen van de concurrentie en het behalen van groot zakelijk succes.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie