Spotify bijna 750 miljoen euro waard

Spotify bijna 750 miljoen euro waard

Redactie Baaz

Na 75 miljoen euro te hebben opgehaald bij private investeerders, is de online muziekdienst Spotify in totaal bijna 750 miljoen euro waard. Dat meldden internationale media op basis van anonieme bronnen.

Spotify, van oorsprong Zweeds, gaat het geld volgens dezelfde anonieme bronnen gebruiken om uit te breiden en om nieuwe diensten toe te voegen aan het programma. De online muziekdienst heeft nu tien miljoen gebruikers in Europa. In Amerika is Spotify nog niet beschikbaar, maar er worden gesprekken gevoerd met platenmaatschappijen om dit mogelijk te maken. 

Spotify wordt gezien als de grote concurrent van iTunes van Apple. Bij Spotify kunnen gebruikers echter gratis online muziek beluisteren, met als enige voorwaarde dat er advertenties worden getoond. Voor betalende gebruikers worden deze weggehaald.

De investering van bijna 75 miljoen euro komt van onder meer Kleiner Perkins Caufield & Byers, naar verluidt een van de grootste investeerders in Silicon Valley. De investeringsmaatschappij heeft onlangs een speciaal fonds opgericht om investeringen in websites gerelateerd aan social media te doen. Ook de Russische investeringsmaatschappij DST Global, die eerder investeerde in  Facebook en Groupon, heeft geld gestoken in Spotify.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie