Sportieve smart #3 SUV coupé eind dit jaar leverbaar in Nederland

Sportieve smart #3 SUV coupé eind dit jaar leverbaar in Nederland

Redactie Baaz

smart lanceert eind dit jaar de nieuwe en sportieve smart #3[1], een SUV coupé die vanaf de lancering direct verkrijgbaar is in vijf varianten. De #3 is het tweede, volledig elektrische model dat het vernieuwde merk lanceert en heeft een  sportief en elegant design. De nieuweling is net als de smart #1 ontworpen door het designteam van Mercedes-Benz en werd op 18 april 2023 onthuld op Auto Shanghai.

De SUV coupé kent uitstekende prestaties en een dynamisch design

Met zijn atletische rondingen en krachtige ‘haaienneus’ valt de smart #3 op als een tijdloos en alledaagse metgezel. De brede A-vormige grill en slanke LED-koplampen versterken de look. De grote 19-inch wielen, die bij de BRABUS-uitvoering 20-inch zijn, complementeren de sportieve look. Het grote panoramadak verbindt de omgeving met het interieur van de auto en creëert een gastvrije sfeer, waardoor de bestuurder nog meer van het voorbijglijdende landschap kan genieten.

Het sportieve uiterlijk wordt weerspiegeld in de prestaties van de #3. Het piekvermogen varieert van 200 kW (272 pk) op vier van de vijf uitvoeringen tot 315 kW (428 pk) in de BRABUS, waarmee smart een maatstaf stelt voor het segment. De acceleratie varieert van 5,8 seconden tot 3,7 seconden. In minder dan 30 minuten is de smart #3 van 10 naar 80 % opgeladen en klaar voor gebruik.

Vlotte rijervaring dankzij de modernste software met responsieve OTA-updates

Dankzij de moderne softwareomgeving is de smart #3 een intelligent metgezel in het dagelijks leven. De EV ondersteunt de bestuurder met een intuïtief ecosysteem. Daartoe behoren verschillende slimme rijassistentiesystemen, zoals een snelwegassistent (HWA) en automatische parkeerassistent (APA). De smart #3 beschikt ook over Android Auto en Apple CarPlay[2], waarmee bestuurders smartphonefuncties en apps naar het infotainmentdisplay kunnen overbrengen. Om ervoor te zorgen dat het systeem altijd up-to-date is, implementeert smart constructieve feedback om snel functies te ontwikkelen en met korte tussenpozen over-the-air (OTA) updates te publiceren die direct door de gebruiker kunnen worden geïnstalleerd. Zonder een bezoek aan een servicecentrum te hoeven brengen. In 2023 zijn  voor  smart #1-rijders op deze wijze al vier OTA-updates succesvol uitgerold.

Vijfde uitvoering van smart #3: de #3 Pro  

Naast de BRABUS, de 25th Anniversary Edition, de Premium en de Pro+ lanceert smart een vijfde #3-uitvoering: de #3 Pro. Als aantrekkelijk instapmodel voor bestuurders die op zoek zijn naar een nog aantrekkelijkere prijs-kwaliteitverhouding, vormt deze Pro een waardevolle aanvulling op het portfolio. Met zijn piekvermogen van 200 kW (272 pk) accelereert de Pro in slechts 5,8 seconden van 0 naar 100 km/u. Net als de andere uitvoeringen beschikt hij ook over een uitgebreide lijst met functies die in combinatie met zijn 9,2-inch full HD-instrumentenpaneel en 12,8-inch full HD centraal aanraakscherm voor infotainment een soepele en gemakkelijke rijervaring garanderen.

Tijdens de eerste Europese grootschalige testritcyclus met de smart #3 verkenden zo’n 120 journalisten de afgelopen weken het rijke en gevarieerde landschap van het Baleareneiland Mallorca.

“Mallorca is het perfecte proefterrein om onze nieuwe SUV-coupé te testen. Het gevarieerde landschap zorgt voor een breed scala aan rijsituaties waarin de #3 zijn sterke punten kon laten zien. De #3 laat niet alleen een dynamische visuele indruk achter, maar levert ook uitstekende rijprestaties”, vertelt Dirk Adelmann, CEO van smart Europe GmbH.

“Met de smart #3 ontketenen we een toekomst met stijlvolle verfijning, krachtige elegantie en een overvloed aan intelligente features. Vanwege de grotere afmeting is de #3 een veelzijdige sportieve SUV coupé en een perfecte aanvulling op de eerder gelanceerde #1”, zegt Ronald Ramak, CEO van smart Nederland.

Begin december leverbaar in Nederland

Op de IAA Mobility in München, begin september dit jaar, maakte het Europese publiek  voor het eerst kennis met de smart #3. Na de testritten van eind november lanceert smart deze EV eind dit jaar in Nederland, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Zwitserland, Italië en Oostenrijk. Prijzen van de smart #3 beginnen bij € 38.395.

 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie