Sportende ondernemers presteren beter
Sportende ondernemers presteren beter

Sportende ondernemers presteren beter

Redactie Baaz
Iedereen weet dat sporten goed voor je is, maar weet je ook dat sporten zorgt voor meer succes? Niet alleen dat, het creëert ook ruimte voor ideeën, het maakt je hoofd leeg en niet geheel onbelangrijk als ondernemer: het stimuleert je doorzettingsvermogen.

Maar liefst 85 procent van de ondernemers doet aan sport en ziet hierin voordelen voor zowel zichzelf als hun werknemers, meldt de Ondernemer.

Succes

Ondernemers geven zelf aan dat ze succesvoller zijn als ze sporten. Sporten houdt niet alleen je lichaam en geest scherp en sterk, je krijgt er motivatie door, denkt na over bepaalde tactieken en probeert steeds een stapje verder te gaan. Deze aspecten van sport zijn ook belangrijk voor een ondernemer in zijn dagelijkse werk.

En er is meer

Door te gaan sporten denk je even niet aan je werk of andere dingen. Je bent gefocust op het sporten. Hierdoor creëer je weer meer ruimte om aan de slag te gaan met nieuwe ideeën. Je hebt misschien niet altijd zin om te gaan sporten, maar als je klaar bent geeft je dat toch weer positieve energie en ben je blij dat je het gedaan hebt. Als je ziet dat het resultaat oplevert geeft dat je doorzettingsvermogen en dat is ook niet geheel onbelangrijk als ondernemer.

Tijdens een teamsport ben je altijd onder de mensen en hierdoor kun je in contact komen met zakenrelaties of eventuele klanten.

Werknemers

Voor werknemers is het natuurlijk net zo goed om te sporten. Het is niet alleen voor de gezondheid goed, maar ze hebben meer energie en zijn enthousiaster. Ook hebben werknemers die sporten minder snel klachten over hun gezondheid.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie