Spiegels kunnen het verschil maken voor elk (bedrijfs-)interieur

Spiegels kunnen het verschil maken voor elk (bedrijfs-)interieur

Redactie Baaz

Bedrijven kiezen er steeds vaker voor om hun panden te laten inrichten door een specialist op het gebied van styling. Vaak levert dat zeer fraaie resultaten op, waardoor klanten zich er meer op hun gemak voelen en een bezoek aan het bedrijf hoger waarderen. We hebben het hier uiteraard niet over de magazijnen en werkplaatsen, maar over de bedrijven die een nadrukkelijke publieksfunctie hebben. Het kunnen winkels of restaurants zijn, maar ook kantoorgebouwen of behandelruimtes. Door gebruik te maken van spiegels kun je ruimtes in letterlijke zin een extra dimensie geven.

Sfeer is alles

Hoe we een bezoek aan een bedrijf ervaren hangt af van de sfeer die er hangt. Die sfeer wordt deels bepaald door de mensen die er werken, maar voor een zeer belangrijk deel ook door de algehele ambiance. Een ruimte kan door een verkeerd gekozen inrichting al snel te kil aanvoelen, waardoor een onpersoonlijke sfeer ontstaat. Het kleurgebruik speelt daarbij een rol, maar ook de manier waarop meubilair is geplaatst en nadrukkelijk ook het lichtplan. Daglicht werkt sowieso altijd goed, maar als er niet voldoende lichtinval is, kun je door middel van spiegels alsnog het gewenste effect krijgen. Door in de Glaswebwinkel een mooie spiegel op maat aan te schaffen, kun je ervoor zorgen dat het licht van buiten weerkaatst wordt, waardoor de hele ruimte opfleurt.

Een ruimte groter laten lijken

Soms hebben spiegels een duidelijke functie in het interieur. Bij een kapsalon hangen ze er zodat je kunt zien of je kapsel naar wens is, in de kledingzaak zijn ze bedoeld om te kunnen beoordelen of een bepaalde outfit je wel of niet goed staat. Soms zie je echter spiegels die ogenschijnlijk niet voor zo’n doel zijn geplaatst. Meestal zijn ze dan bedoeld ter verfraaiing van het interieur, maar het kan ook zijn dat ze bewust opgehangen zijn om de indruk te wekken dat de ruimte groter is dan feitelijk het geval is. Het spiegelende effect zorgt ervoor dat je meer ruimte beleeft, je wordt dus eigenlijk een beetje gefopt, maar op een positieve manier.

Naadloos inpassen in elk interieur

Het mooie van een spiegel op maat is dat die perfect is in te passen in elk interieur. Je kunt niet alleen de afmeting, maar ook de vorm (rond, ovaal, rechthoekig) naar wens kiezen en zelfs de kleur bepalen, zodat het eindresultaat een mooi harmonieus geheel is.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie