Socialcast stopt en dit zijn de alternatieven voor het bedrijfsleven

Socialcast stopt en dit zijn de alternatieven voor het bedrijfsleven

Redactie Baaz

Met ingang van 1 augustus 2018 stopt de gratis variant van de populaire enterprise social network solution Socialcast en de support op de betaalde versie wordt op 17 mei 2019 beëindigd. Wat zijn alternatieven als Socialcast straks de handdoek in de ring gooit?

Socialcast is een private social network dat enige overeenkomsten vertoont met Facebook en Twitter. Met Socialcast heb je ook de beschikking over een tijdlijn waar gebruikers berichten en bestanden kunnen plaatsen. Het verschil met Twitter en Facebook is dat Socialcast alleen binnen bedrijven wordt gebruikt.

Beïndiging van Socialcast

Socialcast kent in het bedrijfsleven vele enthousiaste gebruikers. Ook bij Clipboard Publishing, de uitgever van onder andere WINMAG Pro en Baaz zijn de medewerkers enthousiaste gebruikers van Socialcast.

Via Socialcast kunnen medewerkers snel berichten met elkaar delen, waardoor ze snel op de hoogte zijn was alles wat in het bedrijf gebeurt. Sterk punt is vooral de beschikbaarheid van mobiele apps van Socialcast voor Android en iOs waardoor mobiele medewerkers snel en gemakkelijk met het gehele bedrijf kunnen communiceren.

De verkrijgbaarheid van SocialCast is reeds gestopt met ingang van 17 mei 2018. De huidige gebruikers van de gratis variant van Socialcast kunnen het programma tot 1 augustus 2018 gebruiken. Klanten met een betaalde licentie voor Socialcast krijgen tot 17 mei 2019 ondersteunig van Vmware.

Alternatieven voor Socialcast

Natuurlijk is het jammer dat Socialcast stopt. Maar gelukkig zijn er genoeg alternatieven die in grote lijnen hetzelfde of zelfs meer bieden dan Socialcast. De redactie van WINMAG Pro heeft de beste alternatieven voor Socialcast overzichtelijk op een rijtje gezet.

Huddle

Huddle is een online tool voor samenwerking en contentmanagemtn. Het biedt een netwerk met veilige online workspaces waar gebruikers niet alleen bestanden kunnen delen en opslaan, maar kunnen samenwerken aan documenten, taken kunnen beheren en discusssies kunnen voeren. Met Huddle is het ook mogelijk om samen te werken met partners, klanten en leveranciers. Huddle kun je gebruiken op mobiele apparaten en de desktop. De online samenwerkingstool Huddel wordt wereldwijd inmiddels al gebruikt door meer dan 100.00 bedrijven zoals Kia, PWC, HTC en Sodexo.

HumHub

HumHub is een gratis softwarepakket voor sociale netwerken en fungeert ook als framework. Met de tools van HumHub gemakkelijk en snel tussen teams samenwerken. Het is een lichtgewicht en tegelijkertijd krachtig programma met een prettige gebruikersinterface. Met HumHub kun je eenvoudig een social netwerk op maat maken. HumHub kan door bedrijven ook worden ingezet als intranet.

eXo Platform

eXo Platform is een opensource platform dat samenwerken tussen personen mogelijk maakt. Met eXo-Platform kun je niet alleen kennis en documenten delen, maar ook samenwerken binnen groepen en met elkaar communiceren. Het eXo-platform kun je inzetten om werknemers, tools en informatie met elkaar te verbinden. Er bestaat ook een betaalde Enterprise versie van eXo Platform inclusie support en onderhoud voor de software.

Qortex

Qortex is een online platform gericht op samenwerking en het opbouwen van kennis binnen bedrijven. Via de chatfunctie is het mogelijk om te chatten met klanten. Je kunt ook chatconversaties toevoegen aan de wiki om zo de kennis binnen de organisatie te vergroten. Qortex is ook inzetbaar voor taakmanagement en het schatten en tracken van tijden. Via de WYSIWYG-editor of de Markdown-editor kun je snel en gemakkelijk teksten toevoegen. Voor Qortex zijn voor zowel Android als iOS app beschikbaar, zodat ook de mobiele gebuiker de applicatie kan gebruiken.

Yammer

Yammer van Microsoft is een interne communicatietool voor bedrijven. Het biedt een private en veilig social netwerk waar medewerkers met elkaar kunnen samenwerken en communiceren. Yammer is net zo gemakkelijk te gebruiken als Twitter en Facebook. Yammer is gratis beschikbaar voor bedrijven. Met de tool kunnen medewerkers gemakkelijker dan ooit informatie met elkaar delen. Het registreren voor Yammer duurt slechts 60 seconden en je hebt alleen een e-mail adres nodig.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie