Snowflake kondigt wereldwijde Startup Challenge aan met een investering tot één miljoen dollar

Redactie Baaz
Applicaties gebouwd op de Data Cloud door ondernemers en beginnende startups maken kans op een investering en wereldwijde marketingaandacht.

Data cloud-bedrijf Snowflake (NYSE: SNOW) kondigde vandaag tijdens de jaarlijkse BUILD Summit de volgende Global Startup Challenge voor startende bedrijven aan die innoveren in de Data Cloud. De wereldwijde Startup Challenge biedt drie finalisten de mogelijkheid om in aanmerking te komen voor een investering (opgeteld tot één miljoen dollar verdeeld over de drie finalisten), evenals wereldwijde marketingaandacht. Deze competitie is het vervolg van een eerdere succesvolle Startup Challenge die honderden aanmeldingen uit meer dan 50 landen opleverde. 

De Startup Challenge nodigt ondernemers en beginnende organisaties uit, die minder dan $ 5 miljoen aan financiering hebben opgehaald, om een datatoepassing te presenteren met Snowflake als kernonderdeel van hun architectuur. Drie finalisten krijgen de kans om hun product te pitchen voor een jury die onder meer bestaat uit ervaren leiders in de sector: 

  • Benoit Dageville, Mede-oprichter en President of Products bij Snowflake
  • Denise Persson, Chief Marketing Officer bij Snowflake
  • Jayshree Ullal, President en CEO bij Arista
  • Carl Eschenbach, Partner bij Sequoia Capital

De winnaars van de Snowflake Startup Challenge worden bekendgemaakt tijdens de jaarlijkse Snowflake Summit in de zomer van 2022. Inzendingen zijn vanaf nu mogelijk. De uiterste deadline voor inzendingen is 1 maart 2022. 

"Het was een eer voor ons team bij OverlayAnalytics om de winnaar te worden van Snowflake's eerste Startup Challenge", zegt Bryan Shupe, oprichter en CEO van OverlayAnalytics. “Snowflake’s Data Cloud levert de krachtige en schaalbare infrastructuur die nodig is voor onze applicatie voor financiële rapportage. De Challenge heeft ervoor gezorgd dat ons bedrijf volwassen is geworden, heeft nieuwe deuren geopend voor de promotie van ons product en gaf ons de mogelijkheid om ons team van datawetenschappers en analisten uit te breiden, zodat we kunnen blijven innoveren.” 

Momenteel worden honderden data-applicaties, waaronder die van grote softwarebedrijven en startups, mogelijk gemaakt door Snowflake. Met belangrijke functies zoals de scheiding van rekenkracht en opslag, ondersteuning voor semi-gestructureerde en ongestructureerde data, het veilig delen van gegevens en de mogelijkheid om te coderen in de taal die de ontwikkelaar kiest, stelt Snowflake startups in staat om de time-to-market te versnellen en goede applicaties te leveren.

"Met de Data Cloud kunnen startups zich concentreren op het bouwen en uitbreiden van hun data-applicaties in plaats van het beheren van de complexiteit van de infrastructuur", zegt Snowflake-medeoprichter en President of Products, Benoit Dageville. "We waren erg onder de indruk van de ideeën en uitvoering tijdens de eerste Startup Challenge en kijken ernaar uit om te zien hoe de deelnemers van dit jaar innovatieve oplossingen bedenken die de technologie van Snowflake aanvullen en uitbreiden om het mobiliseren van data wereldwijd te versnellen." 

Meld je hier aan voor de Global Startup Challenge en lees hier meer over de officiële regels.  

Meer informatie:

  • Meld je aan voor Snowflake BUILD, de Data Cloud Dev Summit, en krijg toegang tot tech talks waar de ontwikkelaar centraal staat, hands-on labs, paneldiscussies en klantverhalen.  
  • Lees hier meer over de Data Cloud for Developers.
  • Volg het laatste nieuws van Snowflake op LinkedIn en Twitter
afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen vanRedactie