SnappCar zet crowdfunding in om Europa te veroveren
SnappCar zoekt heil via crowdfunding

SnappCar zet crowdfunding in om Europa te veroveren

Redactie Baaz
Toen SnappCar nog in de kinderschoenen stond, spraken wij met de oprichters over hun grote plannen. Inmiddels is het peer-to-peer platform in eigen land een succes en willen de jongens met crowdfunding de rest van Europa veroveren.

SnappCar-oprichters Victor en Pascal verwonderden zich over het enorme aantal auto's dat dagelijks stilstaat en kwamen op het idee voor een autodeelgemeenschap. Dat werd SnappCar, een peer-to-peer platform dat in 2011 het levenslicht zag en waarop consumenten auto’s delen.

Het bedrijf maakte de afgelopen jaren een ware groeispurt door en kan nu ruim 35.000 deelnemers tot zich rekenen. Een succes dat beloond werd met diverse prijzen waaronder de New Venture in 2011 en de Accenture Innovation Awards in 2012.

Crowdfunding

Om na Nederland ook Europa te veroveren startte SnappCar 10 februari een crowdfund-actie. In nog geen week tijd leverde deze al tachtigduizend euro op. Het werkt als volg: met een achtergestelde converteerbare lening (dit is een rentedragende lening die, als je dat wilt, later kan worden opgezet naar een aandeel in SnappCar) kan iedereen mede-eigenaar worden van SnappCar.

De bedragen waar je tussen kunt kiezen zijn lopen van 250 tot 10.000 euro. Daarnaast kun je kortingscoupons kopen voor 25, vijftig of honderd euro. Hieronder zie je het filmpje dat speciaal voor de actie in elkaar werd gezet en uitleg geeft over hoe het nu precies in elkaar zit.

SnappCar Crowdfunding from Pascal Ontijd on Vimeo.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie