Slim idee voor smart mobility

Slim idee voor smart mobility

Redactie Baaz

Welke startup komt met het beste idee op de proppen op het vlak van smart mobility?

Smart mobility-innovatie

De Get in the Ring Foundation is op zoek naar innovatieve oplossingen op het gebied van smart mobility voor de Bright Energy Ideas Challenge van Shell. 

De startup met de beste oplossing voor deze Challenge wint 25.000 euro cash, coaching en toegang tot het wereldwijde netwerk van Shell. Ook wordt door Shell Technology Ventures een converteerbare lening van 100.000 euro verstrekt. 
 
Get in the Ring is door Shell geselecteerd als een van de hoofdpartners voor het sourcen van veelbelovende startups in Europa voor de Bright Ideas Energy Challenge. Het gaat in deze Challenge niet alleen over het winnen van een mooie prijs en toegang tot het netwerk van Shell, ze zijn echt op zoek naar startups om mee samen te werken.

Bright Energy Ideas Challenge

Op 26 mei heeft Shell de Challenge gelanceerd tijdens EnergyFest. Het doel van deze Challenge is om startups te vinden die relevante oplossingen hebben op het gebied van smart mobility innovatie en die deze oplossingen in de komende jaren samen met Shell kunnen implementeren.

Viermaal smart mobility

Waarom? De wereld verandert en technologie en innovatie staan aan de basis van deze verandering. Het aantal auto's op de weg wordt voorspeld te verdrievoudigen in 2050, om nog maar niet te spreken over de groei in vracht- en vluchtvervoer.
Shell is binnen smart mobility op zoek naar innovatieve oplossingen op de volgende vier gebieden:

slimme producten - producten die de CO2-output reduceren en energieverbruik minimaliseren 

slim gebruik - oplossingen die efficient brandstofverbruik verbeteren

transportsystemen in de huidige inefficienties die omgaan met de toenemende vraag voor mobiliteit en technologieënslimmere infrastructuur 

slimme modellen - disruptieve verdienmodellen voor zowel oude als nieuwe producten en diensten binnen smart mobility

Deelname

Startups kunnen deelnemen door zich online in te schrijven op www.GetintheRing.co/Shell. De deadline voor aanmeldingen is 20 augustus. In september zullen 5 finalisten geselecteerd worden die op 4 oktober mogen pitchen tijdens het afsluitende evenement in Den Haag.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie