Slechts helft IT-beslissers kent wensen van werknemers wat betreft digitale transformatie

Slechts helft IT-beslissers kent wensen van werknemers wat betreft digitale transformatie

Redactie Baaz
Bijna vier op de tien zijn bang dat werknemers vertrekken vanwege gebrek aan automatisering

70 procent van de IT-beslissers stelt dat de mate van digitalisering invloed heeft op de werknemerstevredenheid binnen een organisatie. Dat blijkt uit onderzoek van Microsoft Dynamics 365 expert Conclusion MBS, uitgevoerd onder ruim 1.000 IT-beslissers en -verantwoordelijken. Desondanks weet slechts een kleine meerderheid (55%) wat de wensen zijn van de medewerkers als het gaat om digitale transformatie.

Kansen voor automatisering

Meer dan de helft van de IT-beslissers (56%) geeft aan dat werknemers onnodig veel bezig zijn met taken die ook geautomatiseerd kunnen worden. 36 procent verwacht zelfs dat werknemers de organisatie verlaten wanneer processen onvoldoende geautomatiseerd zijn.

Verschillende wensen op de werkvloer

Bijna de helft van de IT-beslissers (47%) stelt dat op het gebied van applicaties de wensen van de medewerkers jonger dan 35 jaar afwijken van die van medewerkers ouder dan 35 jaar. Bovendien vinden drie op de tien (28%) IT-beslissers dat de huidige cloudoplossing van de organisatie niet voldoet aan de verwachtingen van medewerkers jonger dan 35 jaar. Met name de IT-beslissers onder de 40 jaar (31%) zien dit als een probleem. IT-beslissers boven de 60 jaar (18%) geven dit minder vaak aan.

Jan-Douwe Jilderda, directeur bij Conclusion MBS: “In een digitale transformatie moet de medewerker altijd centraal staan, want zij bepalen het succes ervan. Zij zijn degenen die uiteindelijk met de technologie moet werken. Het is daarom cruciaal om de behoeften van medewerkers in kaart te brengen en hier je IT-omgeving op in te richten. Informeer mensen daarnaast tijdig over de veranderingen die eraan komen. Zo kunnen ze zich hierin verdiepen en vooral ook zien wat het voor hen oplevert. Doe je dit niet, dan is de kans op weerstand groot en dat wil je natuurlijk voorkomen.”

Klik hier voor een onepager met meer informatie.

afbeelding van Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie