SkyRoom: HP's hulpmiddel voor videovergaderen

SkyRoom: HP's hulpmiddel voor videovergaderen

Redactie Baaz

HP introduceert SkyRoom: een softwarehulpmiddel op zijn systemen om videovergaderen voor bedrijven te vergemakkelijken.

HP SkyRoom bestaat uit betaalbare, highdefinitionvidvergadersoftware die realtime-samenwerkingsmogelijkheden biedt voor bi- en multilaterale vergaderingen. Om de potentiële klant lekker te maken, stelt HP dat in SkyRoom technologie wordt gebruikt die ook door de Mars Rovers van NASA is ingezet om beelden van de rode planeet naar aarde te sturen.

Met HP SkyRoom kunnen gelijktijdig tot vier mensen in een telemeeting 'zitten', voor 109 euro via een standaardnetwerk. Dat is een stuk goedkoper dan de maandlasten die je nu kwijt bent bij de meeste, geavanceerde televergadermogelijkheden.

Concurrenten

Wie nu pc's en notebooks van HP koopt, kan de voorgeïnstalleerde software eerst 90 dagen proberen, voordat je besluit om het wel/niet aan te schaffen. HP haast zich echter door te vermelden dat ook de systemen van Dell, Lenovo en Sun doorgaans geschikt zijn voor SkyRoom. 

Een opvallende melding, aangezien zeker Dell en Lenovo de grootste concurrenten op de zakelijke markt zijn voor het 'wegzetten' van hardware bij bedrijven en overheden met grote deals. HP lijkt zo serieus de software als standalonetoepassing voor meerdere systemen van meerdere merken te willen positioneren en marktaandeel af te willen snoepen van aanbieders van bijvoorbeeld Windows Live Meeting.

Toepassingen

SkyRoom stelt gebruikers in staat om alle toepassingen die op hun systeem draaien, te delen met anderen. Ook kantoorsoftware (MS Office, OpenOffice of StarOffice), streaming video en interactieve 3D-applicaties zouden moeiteloos moeten werken.

Het gebruik van HP SkyRoom zou net zo eenvoudig zijn als het opstarten van een instant-messagegesprek. Met een enkele muisklik zou er contact worden gemaakt, met een tweede klik wordt de desktop gedeeld.

Gebruiken

Om SkyRoom te kunnen gebruiken, dient het systeem minimaal over een Intel Core 2 Duo-2,33-GHz-processor of gelijkwaardig te beschikken, evenals 2-GB-werkgeheugen, een webcam en XP of een nieuwer Windowsbesturingssysteem. HP raadt een breedbandverbinding van 400 kb/seconde of hoger aan. SkyRoom moet worden uitgevoerd op een bedrijfseigen virtueel privaat netwerk.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie