Serious Gaming: Clickbeurs.nl

Serious Gaming: Clickbeurs.nl

Redactie Baaz

Wie aansluiting zoekt met jonge werkzoekenden kan een stap verder gaan dan een hoekje op de eigen site. Baaz.nl stuitte op Clickbeurs.nl, een online carrirebeurs.

De beurs is vormgegeven als online game, waar bezoekers in rond kunnen wandelen. Clickbeurs.nl is sinds 1 mei geopend. In gesprek met Patricia Frieman, van organisator Totaljobs.nl.

Clickbeurs.nl wordt voor de derde keer georganiseerd. Blijkbaar is het een succes?
Ja! Diverse werkgevers zijn er dit jaar weer bij, zoals de Luchtverkeersleiding Nederland, Werken bij de Overheid en de Politie. Er zijn ook veel nieuwe virtuele standhouders, zoals Siemens, TomTom, Rabobank en Manpower.

Hoe zit de integratie met Hyves in elkaar?
"De beurs is ook te bezoeken via de Clickbeurs.nl-Hyve en je kunt je Clickbeurs-profiel aanvullen met gegevens uit Hyves."

De vormgeving doet aan het spel Habbo Hotel denken, waar vooral melige tieners rondlopen.
"Clickbeurs.nl is gericht op mensen met 0-4 jaar werkervaring die zich serieus komen orinteren op een (nieuwe) baan en met werkgevers in contact willen komen. We hebben gekozen voor een grafische vormgeving die herkenbaar en laagdrempelig is. Maar de beurs is in alles heel functioneel. Er lopen zelfs een loopbaancoach en sollicitatiezuster rond om bezoekers te helpen. Bezoekers kunnen met deze avatars chatten en hen ook per e-mail vragen stellen. "

Zelf namen we vandaag een kijkje op de beurs, maar om tien uur 's ochtends waren alleen in de centrale hal een handjevol bezoekers te vinden, die vooral veel stilstaan.Van interactie merkten we niets. Weet Clickbeurs.nl voldoende publiek te trekken om de deuren op te kunnen houden?

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie