Webwinkels zien hardst groeien

September prima maand voor de detailhandel

Redactie Baaz
De detailhandel heeft in september 5,8 procent meer omgezet dan in september 2016, meldt het CBS. De verkopen (het volume) waren 4,4 procent hoger.

De omzet van zowel de foodsector als de non-foodsector groeide. Daarnaast is er online ruim 23 procent meer omgezet.

De omzetcijfers zijn gecorrigeerd voor veranderingen in de samenstelling van de koopdagen. Op sommige dagen van de week wordt meer verkocht dan op andere dagen. Zonder correctie was de omzet van de detailhandel bijna 7 procent hoger dan in september 2016.

De omzet van de winkels in non-food groeide in september met ruim 7 procent. Het volume (de voor prijsveranderingen gecorrigeerde omzet) was bijna 8 procent hoger dan een jaar eerder. Dit is de negende maand op rij waarin zowel de omzet als het volume van de non-foodsector groeide.

Online omzet in september ruim 23 procent hoger

De online omzet lag in september ruim 23 procent hoger dan in dezelfde maand een jaar eerder. Webwinkels zetten bijna 19 procent meer om. Webwinkels hebben als hoofdactiviteit verkoop via internet. De online omzet van winkels waarvan de verkoop via het internet een nevenactiviteit is (multi-channelers) groeide met bijna 31 procent.

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie