Samsung stapt in zakelijke notebookmarkt

Redactie Baaz
Samsung stapt met de P580 in de zakelijke notebookmarkt, bijna twee jaar nadat het Koreaanse bedrijf de eerste consumentenlaptops uitbracht.

Een ideaal notebook voor drukbezette professionals, noemt Samsung de nieuwe P580 in een persverklaring. Volgens Albert Ulfman, marketingmanager Samsung Notebooks, is dit eerste zakelijke notebook een logische stap.

'Samsung heeft al een plek bij veel bedrijven met monitorschermen en laserprinters, een notebook past daar natuurlijk prima bij', zegt Ulfman tegen Baaz. 75 procent van de materialen uit de P580 zijn volgens hem afkomstig uit eigen fabrieken. 'Mede daardoor kennen onze notebooks weinig uitval in vergelijking met die van concurrenten, die doorgaans meer "vreemde" elementen gebruiken.'

De P580 wordt geleverd met Windows 7 Pro en een Intel Core i5-processor. Het 15,6-inchbeeldscherm heeft een led-achtergrondverlichting, weerspiegelt niet en verbruikt volgens Samsung minder energie dan andere displays.

Steviger

Het zakelijke notebook is van een steviger behuizing voorzien dan de consumentenlaptops van Samsung. Zo heeft het een rubberengrip die het tegen schokken en krassen moet beschermen. Een sensor merkt als het ding in vrije val raakt en parkeert vervolgens razensnel de harde schijf. Daardoor zouden de mechanische delen geen oppervlakte met data kunnen beschadigen.

Naast het gewone toetsenbord heeft de P580 een volledig numeriek gedeelte, dat voor veel cijferwerk een absolute pre is. Gebruikers kunnen bestanden beveiligen met bios- en harddiskwachtwoorden en desnoods kun je de data op afstand verwijderen. Dat is nog eens handig mocht het notebook ergens zijn vergeten.

Zakenreis

De P580 is uitgerust met wifi, lan, usb2 en eSata voor bestandsuitwisseling of netwerkcontact. Via de usb2-poort kun je bovendien je mobiele telefoon opladen, zodat dit op zakenreis weer een lader scheelt.

De P580 weegt 2,5 kilo en is vanaf juni leverbaar voor een verkoopadviesprijs van 799 euro excl. btw.

Bron: Samsung en Baaz/Marcel Burger

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie