Samsung organiseert de allereerste Sleep Rave van Nederland

Samsung organiseert de allereerste Sleep Rave van Nederland

Redactie Baaz

Op 16 oktober, in de week van het grootste meerdaagse elektronische muziekfestival van het jaar in Amsterdam, organiseert Samsung de allereerste Sleep Rave ooit in Nederland. In de week die berucht is om zijn slaaptekort wil Samsung Nederlandse Gen Z-ers en Millennials helpen door met de Galaxy Watch6 te onderzoeken of de muziek waar je normaal gesproken wakker van blijft - dancemuziek - ook kan bijdragen aan een goede nachtrust. Tijdens de Sleep Rave zal het Nederlandse dj-duo Mr. Belt & Wezol, in samenwerking met onafhankelijke neurowetenschapper en slaapexpert Dr. Els van der Helm, een acht uur durende en speciaal voor slaap ontwikkelde dj-set draaien voor een selecte groep Sleep Ravers.

Sleep Rave

Terwijl de Sleep Ravers wegdommelen in comfortabele bedden van Swiss Sense, luisterend naar de slaapbevorderende dj-set van Mr. Belt & Wezol, wordt hun slaappatroon gedurende de hele nacht gemonitord met Samsungs nieuwste smartwatch met slaapcoaching: de Galaxy Watch6. De Galaxy Watch6 meet de slaapfasen, slaapscore en slaapconsistentie om de slaap te verbeteren. Om een echte rave-setting te creëren, wordt de Sleep Rave gehouden op een bekende plek voor dancefeesten: de monumentale Kapel van Hotel Arena in Amsterdam.

Mr. Belt & Wezol: “Normaal gesproken draaien we een set die is ontworpen om mensen de hele nacht aan het dansen te houden, dus toen ons werd gevraagd een set te maken die precies het tegenovergestelde doet, waren we meteen geïntrigeerd. Samen met neurowetenschapper en slaapexpert Dr. Els van der Helm hebben we een acht uur durende set gemaakt die je natuurlijke slaapritme ondersteunt. Tijdens het evenement zal de Samsung Galaxy Watch6 meten hoe de muziek de slaapkwaliteit van de Sleep Ravers beïnvloedt.”

Data-gebruiken-voor-de-ultieme-slaaptrack

De slaapgegevens die worden verzameld tijdens de Sleep Rave worden door Dr. Els van der Helm en Mr. Belt & Wezol gebruikt om een ultieme slaaptrack te ontwikkelen. Zo wordt er gekeken naar de slaapscores, het moment van in slaapvallen, de slaapfasen en de slaapconsistentie. Deze track zal worden gelanceerd op 29 oktober, de dag dat de wintertijd ingaat en berucht is vanwege het negatieve effect op je slaapritme. De track wordt ontwikkeld met het doel om Nederlandse Gen Z-ers en Millennials te helpen beter in slaap te vallen.

“Muziek speelt een belangrijke rol in onze slaaproutines,” zegt Dr. Els van der Helm. “Uit onderzoek[1] blijkt dat meer dan een op de drie Gen Z-ers en Millennials in Nederland muziek gebruikt om makkelijker in slaap te vallen, en nog eens een derde wil dit gaan uitproberen om hun slaapkwaliteit te verbeteren. Het is dus duidelijk dat muziek een speciale plek heeft in onze slaapgewoonten. Tijdens de Sleep Rave zal ik met de Samsung Galaxy Watch6 onderzoeken wat de invloed van muziek is op het moment dat mensen in slaap vallen en hoe de muziek hun slaapcyclus en slaapscores beïnvloedt.”

Carlijn Prins, Marketing Communications Specialist IMD bij Samsung Electronics Benelux: “Met deze Sleep Rave wil Samsung mensen bewustmaken van het belang van slaap en laten zien hoe de Samsung Galaxy Watch6 kan helpen om inzicht te krijgen in slaappatronen. Op basis van deze inzichten kunnen mensen gerichter werken aan hun gezondheid, zowel overdag als ‘s nachts.”

Het persmoment tijdens de Sleep Rave

Graag nodigen we je van harte uit om het persmoment op 16 oktober van 20.00 uur tot 23:00 uur voorafgaand aan de Sleep Rave bij te wonen bestaande uit o.a. een welkomstwoord, presentatie, interviewmogelijkheden en een sneak peek van de exclusief ontwikkelde dj-set van Mr. Belt & Wezol. Mocht je hierbij aanwezig willen zijn het verzoek om je aan te melden via NLSamsung@edelman.com.

 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie