Samen genieten van een goede lunch zorgt voor ontspannen en tevreden werknemers
Samen genieten van een goede lunch zorgt voor ontspannen en tevreden werknemers

Samen genieten van een goede lunch zorgt voor ontspannen en tevreden werknemers

Redactie Baaz
De lunch, misschien wel het leukste en lekkerste moment van de dag voor werkend Nederland. Maar neem je je eigen gesmeerde boterhammen mee naar het werk of geniet je van een ambachtelijk bereide bedrijfslunch opgemaakt uit lokale producten?

Het individueel opeten van zelf meegebrachte bammetjes achter het bureau is een beeld dat steeds meer naar de achtergrond verdwijnt. Er wordt vaker samen met de collega’s geluncht en een bedrijfslunch kan dan niet meer ontbreken. Uit onderzoek van de Buurtboer, leverancier van bedrijfslunches, onder 533 respondenten blijkt dat zestig procent het belangrijk vindt om met collega’s te lunchen. Een van de redenen hiervoor is dat men het leuk vindt om elkaar beter te leren kennen tijdens de lunch. Dat komt ook doordat er tijdens de lunch niet over het werk wordt gepraat, maar juist over andere zaken.

Ontspannen en tevreden werknemers

Gezellig lunchen met collega’s vindt Fleur Madlener, directeur van de Buurtboer, een positieve ontwikkeling. ‘Wij zien in onze business steeds meer dat werkgevers stimuleren dat de lunch met elkaar wordt doorgebracht. Dat vind ik een goede ontwikkeling, want de positieve impact die lunchen met elkaar op de werksfeer heeft, zie je terug in ontspannen en tevreden werknemers. En werknemers die goed in hun vel zitten, hebben een hogere arbeidsproductiviteit en een lager ziekteverzuim.’

Bedrijfslunch

Dat bedrijven vaker voor een bedrijfslunch kiezen, blijkt uit het feit dat de Buurtboer op dit moment meer dan 15.000 lunches per week aan bedrijven levert. De producten zijn zo veel mogelijk van het seizoen, lokaal geproduceerd, ambachtelijk en/of biologisch. De lunches worden dagelijks of wekelijks geleverd en zijn samengesteld op basis van eigen voorkeur. De Buurtboer is beschikbaar voor bedrijven in de Randstad met 5-100 werknemers.

Het bedrijf is in 2010 opgericht door Caroline van der Lande en Nikki Wiesman. ‘De Buurtboer levert lunches waar iedereen blij van wordt’, aldus medeoprichter Caroline van der Lande.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie