Ruim derde ziet kinderen krijgen als reden te stoppen met werken of ondernemen

Ruim derde ziet kinderen krijgen als reden te stoppen met werken of ondernemen

Redactie Baaz
Voor meer dan 36 procent van de Nederlanders is het krijgen van kinderen reden om (deels) te stoppen met werken of ondernemen.

Daarbij vindt 21,4 procent van de mannen dat zij beter kunnen ondernemen dan vrouwen. Vrouwen denken daar anders over. Slechts 9,9 procent denkt dat mannen betere ondernemers zijn.

Kinderen op komst

Dat blijkt uit onderzoek van HR-bureau Tentoo onder meer dan 1400 mensen in Nederland. 'Mensen kiezen er steeds vaker voor om minder te werken als er kinderen op komst zijn. Nederland ziet de traditionele man/vrouw-rollen in het gezin steeds meer veranderen', vertelt algemeen directeur van Tentoo, Paul den Ronden. 'Het verschil tussen mannen en vrouwen wordt kleiner, dat zien we bijvoorbeeld ook terug in het loon.' 

Toch is het aantal mannen dat niet meer of minder wil werken als er een baby op komst is nog steeds aanzienlijk kleiner dan het aantal vrouwen, met respectievelijk 27,5 procent en 46 procent. Mogelijk dat dit ook verband houdt het met idee dat de man als een betere ondernemer wordt gezien.

Een mannending

Het onderzoek laat namelijk ook zien dat meer dan twee keer zoveel mannen als vrouwen vindt dat mannen beter kunnen ondernemen: 21,4 procent tegenover 9,9 procent. Ook denkt 32,9 procent van de mannen dat zij meer ondernemersmentaliteit hebben dan vrouwen.

19,8 procent van de vrouwen is het eens met deze stelling. Wat opvalt is dat vooral oudere respondenten minder van mening zijn dat mannen meer ondernemersmentaliteit hebben. Zo is 32,3 procent van de 18-25-jarigen van mening dat mannen meer ondernemersmentaliteit hebben. Onder de 55-65-jarigen is dit slechts 19,8 procent.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie