Rotterdam Internet Valley: kweekvijver voor e-ondernemers

Rotterdam Internet Valley: kweekvijver voor e-ondernemers

Redactie Baaz

R-iV is een organisatie die beginnende internetondernemers helpt om hun concepten versneld tot een succes te brengen. R-iV biedt diensten aan vanuit het datacenter van de Rotterdam Internet Exchange en daarnaast levert het business-ondersteuning vanuit een community van internetondernemers.

Persbericht:

Rotterdam, 8 maart 2013 – Wordt Rotterdam de nieuwe Silicon Valley aan de Maas? De organisatie achter Rotterdam Internet Valley denkt van wel. Het R-iV evenement vindt plaats op 12 maart en is bedoeld om internetondernemers te stimuleren zich in Rotterdam te vestigen. Enkele succesvolle Rotterdammers zullen spreken, waaronder Mendix CEO Derek Roos en oud-premier Jan Peter Balkenende.

Het R-iV evenement moet ambitieuze en innovatieve internetondernemers verleiden om zich in Rotterdam te vestigen. Wat is er dan beter om enkele topondernemers uit te nodigen die hun carrière begonnen in Rotterdam? Speciaal voor dit evenement keert Derek Roos, oprichter en CEO van Mendix, vanuit het Amerikaanse hoofdkantoor terug naar zijn Rotterdamse roots om zijn succesverhaal te delen.

Derek Roos

Tijdens zijn studie bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam kwam Derek Roos (33) op het idee van Mendix: een revolutionaire manier om sneller en flexibeler business apps te bouwen zonder de tussenkomst van professionele ontwikkelaars. Binnen enkele jaren groeide zijn zolderkamer-startup uit tot een wereldspeler met 130 medewerkers en kantoren in 4 landen. Mendix is een van de snelst groeiende softwarebedrijven van Nederland, en Roos werd dan ook door Ernst & Young uitgeroepen tot Emerging Entrepreneur of the Year 2012. Inmiddels leidt hij zijn onderneming vanuit het Amerikaanse hoofdkantoor in Boston.

Rotterdam Internet Valley

R-iV is een organisatie die beginnende internetondernemers helpt om hun concepten versneld tot een succes te brengen. R-iV biedt diensten aan vanuit het datacenter van de Rotterdam Internet Exchange en daarnaast levert het business-ondersteuning vanuit een community van internetondernemers. Tijdens het R-iV evenement zullen zowel bestaande als nieuwe leden hun kennis delen en op het economische belang wijzen van ICT-ontwikkeling voor de Rotterdamse regio.

Andere sprekers

  • Jan Peter Balkenende, oud-premier, partner Corporate Responsibility bij Ernst & Young en hoogleraar Governance, Institutions and Internationalisation aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.
  • Korrie Louwes, D66-wethouder in Rotterdam en verantwoordelijk voor de portefeuilles arbeidsmarkt, hoger onderwijs, innovatie en participatie.

Meer informatie
Rotterdam Internet Valley vindt plaats op 12 maart 2013, vanaf 15.00 uur in de Stadsschouwburg van Rotterdam. Het evenement is daarnaast ook live te volgen op internet.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie