Rompslomp: ondernemen zonder gedoe

Geert van der Klugt
Rompslomp is ontstaan uit de eigen frustratie van de administratieve rompslomp die komt kijken bij het ondernemen. Het bedrijf startte met twee gepassioneerde ondernemers en bouwt inmiddels met een vast team en tal van freelancers aan een top of the line boekhoudpakket.

Wie een uurtje besteedt in de totaalomgeving, komt snel te begrijpen dat Rompslomp vóór en door ZZP’ers ontworpen is. De ontwikkeling startte dan ook nadat oprichter Jaap van der Meer en mede-eigenaar Niels Koning tegen het feit aanliepen dat alle administratie rondom ondernemen tijd kost die bij voorkeur besteed wordt aan dát waarvoor je onderneemt: het volgen van je passie, het creëren en uitvoeren van een droomproduct of –dienst.

Dat begrip is nog altijd duidelijk terug te zien in de software. De waarde van Rompslomp zit ‘m niet in complexe tools voor specialisten, maar in mogelijkheden voor de algemenere corebusiness die iedere ZZP’er deelt. ‘One size fits all’ geldt niet letterlijk, want Rompslomp biedt drie gradaties, elk verschillend in prijs en totaliteit. Het gebruik van elk pakket ligt daarentegen snel in de vingers, omdat het dashboard een overzichtelijke weergave biedt van begrijpbare termen. Je kan na een korte oriëntatie direct aan de slag en zal geen paginalange documentaties hoeven uit te pluizen om basale facturen of boekingen te maken.

We beperken deze spotlight tot pakket Pro, omdat € 15,- per maand opmerkelijk goedkoop is voor een gepassioneerd softwarepakket dat de roeiriemen biedt voor het voeren van een volledige boekhouding. Dit prijspunt verrast overigens niet, want bij elke pakketeigenschap wordt nadrukkelijk rekening gehouden met de uitdagingen waar jij als kleine ondernemer voor kan komen te staan. Uitdagingen als een chronisch gebrek aan budget.

Overal

Rompslomp draait in de cloud. Jouw financiële overzicht is daarmee overal bereikbaar, zij het thuis, onderweg – via de app voor iOS en Android – of op kantoor. De software vormt een centraal punt voor de volledige boekhouding. Bankbetalingen zijn gemakkelijk te importeren. Facturen en offertes kunnen via de software aangemaakt, ondertekend en verzonden worden. Hierdoor wordt administratie waar mogelijk geautomatiseerd. Gegevens kunnen vervolgens snel ingezet worden voor het aangeven van btw, opstellen van jaarrekeningen en algeheel behoud van overzicht.

Al met al stelt Rompslomp je in staat om zo veel mogelijk tijd te kunnen nemen voor dát wat jouw tijd waard is, zij het klussen en vormgeven of e-commerce en marketing. Boekhouden is niet leuker te maken. Aangenamer wél. Bezoek de website, want de software is absoluut aan te raden.

afbeelding van Geert van der Klugt

Geert van der Klugt | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Geert