Robert Half Salarisgids 2015
Robert Half Salarisgids 2015

Robert Half Salarisgids 2015

Redactie Baaz
De Robert Half Salarisgids 2015, die vandaag is verschenen, biedt een uitgebreid overzicht van de gangbare salarisschalen, secundaire arbeidsvoorwaarden en specifieke trends op de arbeidsmarkt voor finance- en accountingprofessionals en administratieve professionals.

Met een economie die voorzichtig opleeft en babyboomers die de arbeidsmarkt verlaten, brengt 2015 brengt nieuwe banenkansen voor jonge medewerkers bij Nederlandse bedrijven. 85 procent van de CFO’s vindt het niettemin zeer lastig om gekwalificeerde financiële professionals te vinden en ruim twee derde van hen is bezorgd dat topperformers het bedrijf verlaten. Dit blijkt uit de vandaag verschenen Salarisgids 2015 van Robert Half Nederland, gespecialiseerd in de werving van financiële professionals, boekhoudkundige professionals en administratief ondersteunend personeel.

Prioriteiten

Organisaties moeten inspelen op de verschillende prioriteiten van de generaties op de werkvloer. Zo kunnen ze topprofessionals aantrekken en behouden. Want waar het beloningspakket gemiddeld genomen nog steeds de belangrijkste reden is om een bedrijf te verlaten (25 procent), hecht de jongste generatie meer waarde aan carrièremogelijkheden. De babyboomers hechten daarentegen vooral veel waarde aan de relatie met hun baas.

Op zoek naar vervangers

‘Nu de babyboomers (geboren tussen 1946 en 1964) stukje bij beetje de arbeidsmarkt verlaten, groeit de bezorgdheid bij werkgevers. De zoektocht naar vervangers voor hun meest ervaren werknemers is daarom een belangrijk focuspunt in het wervingsbeleid van Nederlandse bedrijven’, vertelt Stephan Renken, directeur Robert Half Nederland. ‘Bedrijven kijken voor deze nieuwe banenkansen steeds vaker naar gemotiveerde jongeren en pasafgestudeerden die met coaching van babyboomers en trainingen zo snel mogelijk maximaal hun bijdrage aan het bedrijf kunnen leveren. En die groep stelt andere eisen als het om beloning gaat, dan de uitstromende babyboomers. Jongeren hebben veel meer aandacht voor carrièremogelijkheden.’

Salarisgids 2015

Na jaren van economische crisis, trekt de wereldwijde economie dit jaar voorzichtig aan. In 2015 verwacht het Centraal Planbureau dit wederom (+1.25 procent) en ook Nederlandse bedrijven zetten weer in op groei. In de Robert Half Salarisgids 2015 valt te lezen dat bijna 90 procent (89 procent) van de Nederlandse CFO’s vertrouwen heeft in de groeivooruitzichten van het eigen bedrijf in het komende jaar. Dit resulteert in de uitvoering van nieuwe initiatieven en projecten die tijdens de crisis in de ijskast zijn gezet. Organisaties zijn daarom in toenemende mate op zoek naar de juiste werknemers om deze plannen uit te voeren.

Download de Robert Half Salarisgids 2015 hier en bekijk alle salarissen, lees meer over trends in beloning en werving en de verwachtingen over werk en beloning van verschillende generaties.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie