Road voorziet Kia Nederland van EV-laadbeheeroplossingen

Road voorziet Kia Nederland van EV-laadbeheeroplossingen

Redactie Baaz

Road, een toonaangevend transactie- en beheerplatform voor het laden van elektrische voertuigen, gaat een samenwerking aan met de Zuid-Koreaanse autofabrikant Kia Nederland. Road voorziet de autofabrikant van Charge Management Solutions voor hun nieuwe Kia Charge-service.

Road neemt het beheer van laadstations op zich en speelt een cruciale rol in de bidirectionele en slimme laaddienst van Kia in 2024. De samenwerking begint in Nederland en biedt Kia Nederland de mogelijkheid om Charge Point Operator te worden en een eigen netwerk van laadpunten te beheren.

Vincent van Vaalen, CEO Road (links) en Léan Verstoep, CEO Kia Nederland (rechts)

Kia Charge is begonnen als onderdeel van Kia’s 'Plan S'-strategy en is een belangrijke stap in het realiseren van Kia’s commitment wat betreft elektrische mobiliteit. Kia gaat gebruikmaken van de software- en servicemogelijkheden van Road ter ondersteuning van zijn vooruitstrevende energiebeheerproposities, zoals mogelijkheden voor voertuig-naar-net (V2G). Kia gaat ook gebruikmaken van het onlangs gelanceerde Road Private Label voor het toevoegen van gepersonaliseerde branding en integratiemogelijkheden. Het merkonafhankelijke platform van Road maakt het voor klanten van Kia ook mogelijk om eenvoudig over te stappen en het beheer te verzorgen.

Léan Verstoep, President & CEO van Kia Nederland, benadrukt hun ambitie om toonaangevend te worden op het gebied van duurzame mobiliteitsoplossingen. “Door onze elektrische auto’s te integreren in het ecosysteem van de gebruiker, maken we elektrisch rijden toegankelijker en dragen we ook actief bij aan een echt duurzame toekomst. Dit doen we door gebruik te maken van schonere energiebronnen, zonder netcongestie.”

“We werken samen met toonaangevende partners zoals Road om deze doelstelling te realiseren. We hebben voor Road gekozen vanwege hun betrouwbare en uitgebreide software- en servicemogelijkheden,” legt Verstoep uit.

Jesse Stuiver, Road’s Benelux Country Manager, benadrukt de gezamenlijke inzet om de toekomst van duurzame mobiliteit vorm te geven. “Deze transitie heeft invloed op iedereen en financiële transacties vormen de kern ervan. We breiden ons aanbod uit met Kia dat vanaf volgend jaar thuis bidirectioneel opladen aanbiedt."

Road positioneert zich als een belangrijke speler in het ontwikkelen van de kritische infrastructuur voor EV-laadtransacties in Europa. Het softwareplatform stroomlijnt het beheer van laadtransacties voor EV's en garandeert een uptime van 99,99% bij het afhandelen van laadtransacties. Road heeft al meer dan 50.000 laadpunten aangesloten en een roaming netwerk van meer dan 500.000 laadpunten in Europa opgezet.

Road heeft een prominente marktpositie in België en Nederland, met een marktaandeel van 20%. Met een jaarlijkse groei van meer dan 300% presteert Road boven het marktgemiddelde en trekt het bedrijf toonaangevende klanten aan. Dankzij een recente investering van VARO Energy is de internationalisering van Road in een stroomversnelling gekomen. Naast Nederland en België opereert Road nu ook in het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Duitsland, Frankrijk, Spanje en Italië.

Wat Road uniek maakt is de 24/7 supportservice en de integratie van meer dan 356 merkonafhankelijke laadstations. Dit waarborgt een soepele laadervaring, vermindert de downtime en stimuleert de inzet van gebruikers voor duurzaamheid. Road biedt naast hun all-in-one oplossing ook een ‘white label’-oplossing. Ga naar road.io voor meer informatie over Road en haar diensten.

Over Road

Road werd in 2017 in Amsterdam opgericht als E-Flux en veranderde in 2023 van naam. Het bedrijf werd opgericht om te voldoen aan een specifieke behoefte in de groeiende eMobility-markt: het leveren van een naadloze infrastructuur en betaaloplossingen. Vandaag de dag bedient het 20% van de Nederlandse markt en is het bezig met de uitbreiding naar de rest van Europa. Met een speciaal gebouwd SaaS-platform, unieke expertise en klantenservice wil het bedrijf EV-laadtransacties voor iedereen moeiteloos laten verlopen. Dit is de weg vooruit. En Road is hoe we daar komen. 

 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie