Ritregistratie bestelauto's mogelijk van de baan

Redactie Baaz
Als het aan staatssecretaris Frans Weekers van Financin ligt, komt er een einde aan de rittenregistratie die mensen moeten bijhouden als ze hun bestelauto van de zaak ook priv gebruiken. Dat schreef Weekers in zijn antwoord op Kamervragen.

Zijn collega-VVD'er Helma Neppérus sprak tijdens de Kamervragen over 'de ergernis bij vooral kleinere bedrijven over het door werknemers moeten bijhouden van een rittenadministratie om geen bijtelling te krijgen voor privégebruik van een bestelauto'. De VVD-staatssecretaris geeft toe deze ergernis te begrijpen en deze te betreuren. 'Ik ben dan ook bereid om alles in het werk te stellen om die ergernis weg te nemen', schrijft hij.

In zijn antwoord schetst de staatssecretaris dat er een aantal mogelijkheden zijn om de rittenregistratie niet te hoeven toepassen, maar dat deze niet in alle gevallen voldoende soelaas zullen bieden. 'Ik zal dan ook de mogelijkheden onderzoeken om te komen tot een regeling voor bestelauto’s waarin een rittenregistratie niet langer noodzakelijk is', belooft de bewindsman.

'Het gaat dan vooral om de werknemers die hun bestelauto voor minder dan vijfhonderd kilometer privé per jaar gebruiken, maar geen gebruik (kunnen) maken van voornoemde bijzondere regelingen. Ik ga dat doen in overleg met de sector. Daarbij zal ik ook kijken naar de bijtelling voor de bestelauto van de zzp'er.'

Omdat hij de beslissing over de verandering in samenhang met andere belastingmiddelen 'binnen de groep van bestelauto's' wil nemen, heeft Weekers nog geen pasklare oplossing. Begin juni stuurt hij een brief aan de Kamer.


Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie