Review: OPPO Reno8 Pro 5G

Review: OPPO Reno8 Pro 5G

Redactie Baaz

Smart device merk OPPO bracht onlangs de nieuwe Reno8-smartphoneserie uit in Europa. Wij testten het flagshipmodel de Reno8 Pro 5G.

In 2018 maakte Europa kennis met de smartphones van OPPO. Sinds de lancering van de Reno-serie in 2019 werden maar liefst 80 miljoen Reno-apparaten wereldwijd verkocht. En dat is te merken in de wandelgangen. Zoals inmiddels gebruikelijk in de wereld van de mobiele telefoons, ligt de focus ook bij deze serie namelijk op de hoogwaardige cameramodule, met uitzonderlijke mogelijkheden bij weinig licht. Ook is OPPO zeer vooruitstrevend met hun video mogelijkheden. 

Eerste indruk

De Reno8 Pro 5G is het dunste toestel uit de Reno-serie tot nu toe (slechts 7,34mm) en voelt ook opvallend licht aan (slechts 183 gram). Voor gemiddelde tot grote handen is het toestel niet te groot en zitten de knoppen voor schermvergrendeling en volume regelen op handige plekken. Voor kleinere handen is het 6,7-inch grote AMOLED-scherm misschien lastiger te hanteren, maar dan is er natuurlijk altijd de mogelijkheid om een slim hoesje aan te schaffen.

Hoogwaardige cameramodule

OPPO is vooruitstrevend als het gaat om camera modules en zet met de Reno8-serie in op fotograferen en filmen in uitdagende lichtsituaties. Het toestel is voorzien van twee hoogwaardige Sony-sensoren. Met maar liefst 32 megapixels is de frontcamera bovengemiddeld goed, vergeleken met andere modellen in dezelfde prijsklasse, en bevat autofocus. Aan de achterzijde heb je 50 megapixels ter beschikking. Het is een lichtsterke camera waarmee je gedetailleerde foto’s kunt maken onder allerhande omstandigheden. Naast de hoofdcamera is er een 8 megapixel telefotocamera en een macrocamera met 2 megapixels.

Video

Om ongekende video’s te maken, ook bij weinig licht, bevat de Reno8 Pro 5G de MariSilicon X Imaging NPU. Deze processor berekent en reageert met hulp van artificiële intelligentie en maakt ultraheldere en meer gedetailleerde video’s in het donker mogelijk. Deze 4K Ultra HDR Video-functie behoudt details in zowel schaduwen als in lichte delen van de video. Minstens zo belangrijk, de verwerking van grote hoeveelheden informatie zoals dat van 4K Ultra HDR-video gaat gemakkelijk dankzij de combinatie van de MediaTek Dimensity 8100-MAX SoC, een ultrageleidend koelsysteem, 8 GB RAM en 256 GB opslag.

Conclusie

De OPPO Reno8 Pro 5G is een geavanceerd toestel met veel moderne functies. Opvallend is de focus op de front- en hoofdcamera. Wie aan de slag wil met tele of macro doet er beter aan de voorganger, de Reno6, aan te schaffen. Voor de echte nachtvlinders en content creators die op zoek zijn naar een smartphone om mee te filmen, is de Reno8 Pro een perfecte match. De cameramodule doet, met ondersteuning van AI, wat hij moet doen en daarnaast geniet je van de vele voordelen van de smartphone in het dagelijks gebruik zoals een prachtig scherm met snelle refresh rate en een krachtige batterij die binnen no-time opgeladen kan worden. De snellader laadt de 4500 mAH-batterij in de Reno8-serie in 10 minuten naar 50 procent en in 30 minuten naar 100 procent. 

 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie