'Retailers moeten omzetcijfers delen met verhuurders'

'Retailers moeten omzetcijfers delen met verhuurders'

Redactie Baaz
De onenigheid tussen V&D en de vastgoedeigenaren heeft de discussie over het verstrekken van omzetgegevens van retailers aan verhuurders weer doen oplaaien.

Inspraak

Vastgoedpartijen willen al langer dat winkeliers hun omzetcijfers delen, maar veel winkeliers zijn hier fel op tegen. Toch krijgt de wens van de vastgoedeigenaren nu bijval van Jan Meerman, directeur van branchevereniging Inretail, die in een gesprek met het FD pleit voor meer transparantie vanuit winkeliers. 'Als een retailer al tien jaar niet meer in zijn formule investeert en de omzetten dalen, zoals bij V&D, moet een vastgoedeigenaar daar wat van kunnen zeggen', aldus Meerman.

Argwaan

Winkeliers zijn op hun beurt bang dat vastgoedpartijen misbruik zullen maken van de informatie en inspraak zullen eisen in de bedrijfsvoering. Jildau Schuilenburg, secretaris vestigingszaken van Detailhandel Nederland neemt het op voor de keuzevrijheid van ondernemers en de manier waarop zij kiezen hun winkel te runnen: 'Daar heeft een verhuurder niets mee te maken.' Volgens Meerman is die argwanende houding jegens vastgoedpartijen niet meer van deze tijd.

Bijdragen

Vastgoedpartijen zelf laten weten dat ze graag inzicht willen hebben in de omzetgegevens van winkeliers om zo bij te kunnen dragen aan het succes van de onderneming. Zowel Meerman als de verhuurders hopen dat door samenwerking de leegloop van winkelgebieden een halt kan worden toegeroepen, doordat verhuurders bijvoorbeeld investeren in een pand dat moderner en frisser oogt.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie