Restaurantketen De Beren tilt onderlinge samenwerking en kennisdeling naar hoger niveau met TOPdesk

Restaurantketen De Beren tilt onderlinge samenwerking en kennisdeling naar hoger niveau met TOPdesk

Redactie Baaz
Servicemanagementplatform stroomlijnt onderlinge communicatie

Restaurantketen De Beren heeft IT-Service Management leverancier TOPdesk gekozen om de samenwerking en kennisdeling van het servicekantoor met de (bezorg)restaurants naar een hoger niveau te brengen. Dankzij de implementatie van TOPdesk kan de restaurantketen haar processen en communicatie voortaan plaatsen, borgen en afwikkelen op één platform. Ook biedt TOPdesk het servicekantoor van De Beren de mogelijkheid om kennis via veelgestelde vragen 24/7 beschikbaar te stellen aan de verschillende vestigingen. Dit heeft de onderlinge samenwerking sterk verbeterd, waardoor de restaurantketen haar gasten nog beter van dienst kan zijn.

Overzicht creëren

Met 85 vestigingen, 150 franchisenemers en een servicekantoor dat 60 medewerkers telt, is goede onderlinge communicatie cruciaal voor De Beren. Het servicekantoor vormt hierin de spil en is de plek waar vragen, opmerkingen of klachten vanuit de (bezorg)restaurants binnenkomen. De behoefte aan meer overzicht in de communicatie was de reden dat De Beren op zoek ging naar een nieuw ticketingsysteem. De keuze viel op TOPdesk vanwege de mogelijkheden voor het implementeren van een kennissysteem, de koppeling met Azure en het strakke consultancytraject dat TOPdesk rondom de tool aanbiedt.  

Rob Vissers, ICT manager bij De Beren: “Als servicekantoor hebben we een zorgplicht voor onze vestigingen die we graag uitdragen. Onze franchisenemers zijn allemaal horecaondernemers in hart en nieren. Ze hebben een zaak te runnen, focussen zich op wat er op dat moment speelt en willen snel geholpen worden als er problemen zijn. Dit vereist een snelle wisselwerking. Ik ben ontzettend blij dat we met TOPdesk in staat zijn om dit daadwerkelijk te bieden. De software sluit goed aan bij wat we zochten en heeft een eind gemaakt aan onze overvolle mailboxen. Ook de franchisenemers zijn er positief over. Met één druk op de knop maken ze nu vanaf hun telefoon tickets aan die direct in TOPdesk komen te staan. Er zit een hele goede gedachte achter de software en we kijken ernaar uit om andere onderwerpen binnen onze organisatie in TOPdesk onder te brengen.”

Dennis Wijtman, consultant bij TOPdesk: “Ik ben erg trots op de resultaten die we samen met De Beren hebben gerealiseerd. De behoefte die ze hadden om onderling strakker samen te werken, is precies waar TOPdesk voor bedoeld is. Het is mooi om te zien hoe goed de tool tot z’n recht komt in een organisatie met zoveel betrokkenen. Vanaf de start zijn Rob en zijn team direct heel enthousiast en zelfstandig met de promotie van TOPdesk aan de slag gegaan, waarin hun horecamentaliteit van aanpakken duidelijk naar voren kwam. Dat is het type mens waar we graag mee samenwerken. Ik kijk ernaar uit om samen nog meer mooie resultaten te gaan behalen in TOPdesk.”

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie