Rendement adviesgesprekken via internetvideo 200% hoger

Rendement adviesgesprekken via internetvideo 200% hoger

Redactie Baaz

Mobiele technologieprovider ClubMessage presenteert eind april haar nieuwe applicatie VideoConsult.nl. Met deze online adviestool kunnen zakelijke dienstverleners via een beeldscherm persoonlijk advies geven aan hun klanten.

Consumenten willen steeds meer persoonlijk advies aan huis, zonder de adviseurs 'op de koffie' te hebben. Uit onderzoek van een grote financile dienstverlener blijkt dat bijna 50 procent van de genteresseerden direct online contact wil met de adviseur. VideoConsult.nl speelt in op deze behoefte: gebruikers kunnen op afstand online contact zoeken met bijvoorbeeld hypotheekverstrekkers, zorgverleners, reisbureaus of webwinkeliers, zonder hiervoor speciale software te installeren. Het voordeel boven een gewone telefonische afspraak is het oogcontact via het beeldscherm en de mogelijkheid om direct specifieke informatie te ontvangen zoals aantekeningen en presentaties.

Ook dient VideoConsult.nl het gemak van de adviseurs zelf: zij hoeven hierdoor minder vaak de weg op en kunnen in plaats van 3, gemiddeld 10 gesprekken per dag afhandelen. Een ander voordeel is dat er nieuwe doelgroepen bijkomen, zoals expats of andere mensen die vanuit het buitenland een huis zoeken in Nederland. 'Wij zien voor deze dienst groot potentieel. Het is een toegevoegde waarde voor de adviesbranche', aldus Jeroen van Glabbeek, directeur en oprichter van ClubMessage.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie