Renault onthult nieuwe Twingo

Jordi Smit
Renault heeft vandaag de vernieuwde Twingo gepresenteerd. De wagen onderging onder meer een facelift, maar Renault had nóg een aantal verrassingen in petto.

Look en feel Twingo

Renault heeft allereerst wat gedaan aan de look en feel van de auto. De vernieuwde Twingo is voorzien van nieuwe bumpers en verlichting, waardoor deze een 'serieuzere' uitstraling heeft gekregen. Bovendien is binnenin de Twingo de kwaliteit verbeterd en is er meer mogelijk wat betreft personificatie. Zo heeft de Twingo een multifunctionele middenconsole met verstelbare bekerhouder: daarmee kun je overigens een smartphone rechtop zetten.

Handfree bellen

Ook heeft Renault het handsfree bellen verbeterd. Zo komt een verbeterd geluid uit de tweeters en is er een dubbele microfoon toegevoegd, zodat achtergrondgeluiden zo goed mogelijk kunnen worden weggewerkt. Dit laatste zorgt voor een duidelijker stemgeluid.

LEES OOK: Kia e-Niro: volledig elektrische auto

Drie uitvoeringen Twingo

De Twingo zal in drie uitvoeringen worden verkocht. Het tweede uitrustingsniveau valt op met in kleur gespoten handgrepen en buitenspiegelkappen. Met het Pack Look Exterieur kun je de Twingo zelf voorzien van nóg meer kleur. De nieuwe Renault Twingo komt met twee aandrijflijnen. Een driecilinder met 75 pk voert de prijslijst aan, daarboven vind je een 95 pk sterke krachtbron die voorzien is van een turbo.

De prijzen en beschikbaarheid maakt Renault op een later moment bekend.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi