Relatiegeschenken laten bedrukken: hier moet je op letten

Relatiegeschenken laten bedrukken: hier moet je op letten

Redactie Baaz

Het einde van het jaar komt steeds dichterbij en steeds meer ondernemers zijn weer druk bezig met het kiezen van leuke, duurzame kerstpakketten en natuurlijk de juiste relatiegeschenken. Relatiegeschenken bedrukken zorgt ervoor dat jouw geschenk niet alleen uniek is, maar ook direct wat extra toegevoegde promotionele waarde heeft. Maar bedruk je het met je logo, of zet je er een leuke quote bij? En welk geschenk is de beste keuze voor jouw onderneming?

Kies het juiste geschenk

Ga om te beginnen op zoek naar een geschenk dat bij jouw onderneming past, en aansluit bij jouw missie en visie. Werk je in de IT-sector, dan kun je bijvoorbeeld een usb-stick bedrukken met logo en pay-off. Maar zo’n usb-stick heeft weer minder waarde wanneer je bijvoorbeeld werkzaam bent in de bouwsector. Iedere sector heeft zo zijn eigen, passende geschenk. Kun je geen passend geschenk vinden, ga dan voor een praktisch geschenk. Denk bijvoorbeeld aan een keukenschort, een koffiemok of een mooie bedrukte pen. Praktische items die iedereen (werkzaam in welke branche dan ook) wel eens gebruikt en dus met open armen zal ontvangen.

Herkenbaarheid in huisstijl

Het is belangrijk dat de ontvanger van jouw geschenk direct weet dat het van jou af komt. Niet alleen de verpakking en eventuele omschrijving (kaartje of brief) zijn hierbij van belang; ook de herkenbaarheid van het geschenk zelf. Gebruik bijvoorbeeld de kleuren van de huisstijl van jouw onderneming en bedruk het met je logo. Op deze manier zorg je ervoor dat jouw geschenk altijd en overal herkend kan worden als zijnde van jouw onderneming. Wanneer die koffiemok of dat keukenschort mee naar huis genomen wordt, zullen dus ook vrienden, familie en kennissen van de ontvanger het kunnen herkennen als gift van jouw onderneming. En dat levert je weer mooi wat extra naamsbekendheid op.

Probeer op te vallen

Er zijn natuurlijk genoeg ondernemers die relatiegeschenken versturen. Een standaard mok met logo zal dan ook niet direct opvallen tussen de andere twintig mokken die je relatie inmiddels al ontvangen heeft. Probeer er juist iets leuks mee te doen, waardoor je tussen de rest uitsteekt. Dit kun je doen in de vorm van een uniek geschenk, maar ook door de juiste bedrukking te kiezen. Een grappige anekdote die duidt op jouw relatie met je opdrachtgever, een inspirerende quote, een grappige spreuk of juist een mooie foto of speciaal stukje art. Op welke manier je het ook doet: opvallen is ook hier belangrijk.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie