Regels remmen MKB-ondernemer

Redactie Baaz
Ruim de helft van alle kleine ondernemers is ervan overtuigd dat zijn bedrijf het beter zou doen met minder financile regels. Tien procent daarvan vindt zelfs dat de regelgeving in ons land ronduit een bedreiging vormt voor zijn voortbestaan. Dit zijn ui
Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van Exact Online en omvat ook vragen over inzicht in de financile situatie. Frank de Vos, directeur Exact Online: Juist nu het slechter gaat in de economie zou je verwachten dat ondernemers graag meer inzicht en overzicht willen hebben. Uit het onderzoek blijkt dat dit nog veel te wensen overlaat.
De helft van de ondernemers zegt vooral op het gevoel te vertrouwen als het gaat om wat er speelt in de onderneming. Van deze groep weet 45% aan het einde van de maand hoe de onderneming het gedaan heeft. Voor 27% blijft dat een mysterie tot het eind van elk kwartaal en de overige ondernemers zien het bedrijfsresultaat pas na de jaarafsluiting voor het eerst.

Kostenanalyse minder belangrijk
Uit het onderzoek blijkt onder meer dat kostenanalyse laag op de prioriteitenlijst staat van ondernemend Nederland. De meeste ondernemers geven voorrang aan facturatie (32%) of het bijhouden van de boeken (30%). Kostenanalyse komt op de laatste plaats, nog na de belastingaangifte en het budgetteren van kosten en opbrengsten.

MKB Ondernemer vaak geremd door regels
De helft van de kleine ondernemers vindt dat er teveel regels zijn en zegt daar last van te hebben. Voor acht procent van de bedrijven leveren de regels op financieel gebied kansen. De rest van ondernemend Nederland vindt dat de regels prima en nodig zijn en ziet zijn bedrijfsvoering er niet positief of negatief door benvloed. De vraag is of met minder financile regelgeving het inzicht in de onderneming niet nog verder zal verslechteren.
Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie