'Regelen privzaken tijdens thuiswerken logisch'

Redactie Baaz
De Nederlander vindt dat privzaken regelen tijdens thuiswerken legitiem is. Dat blijkt uit onderzoek van Peil.nl.

79 procent van de Nederlanders vindt dat privézaken tijdens een thuiswerkdag uitgevoerd moeten kunnen worden. Peil.nl voerde het onderzoek uit in opdracht van StartReady, Interoute en Plantronics.

46 procent van de ondervraagden zegt wel eens thuis te werken, 13 procent doet dat in beperkte mate en 39 procent mag niet van de werkgever thuiswerken. Van de mensen die thuiswerken, geeft 36 procent aan weleens een huishoudelijke klus te doen, zoals strijken, een was of boodschappen doen. 21 procent zegt wel eens bezig te zijn met andere gezinsleden of de hond.

Bijna vijftien procent neemt tijd voor zichzelf, zoals sporten, de krant lezen of de schoonheidsspecialiste bezoeken. Andere activiteiten die worden ondernomen tijdens het thuiswerken zijn: douchen, seks of privé-administratie.

Zeven procent van de ondervraagden geeft aan geen gebruik te maken van sociale media, zoals Hyves en Facebook, tijdens het thuiswerken, omdat dat verboden is door de werkgever. 33 procent geeft aan dat er geen richtlijnen zijn voor het gebruik van sociale media en bij 21 procent is dat geen probleem, zolang het een zakelijk doel dient.

Peil.nl vroeg ook naar het stemgedrag van de ondervraagden. Wie in 2006 tijdens de Tweede Kamerverkiezingen op de PVV stemde, werkt slechts 29 procent thuis tegen 46 procent van alle deelnemers. De VVD-stemmers werken met 54 procent het vaakst thuis.

Bron: Peil.nl

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie