Refurbished iPhones voor de zakelijke markt: hier moet je op letten

Redactie Baaz
Als ondernemer is het natuurlijk belangrijk dat al je medewerkers bereikbaar zijn en beschikken over een betrouwbaar toestel. Het kan daarom interessant zijn om te kijken naar refurbished iPhones, omdat je dan extra voordelig een gebruikersvriendelijk Apple-toestel krijgt. We bespreken een aantal belangrijke zaken over refurbished voor de zakelijke markt.

Refurbished voor de zakelijke markt

Laten we bij het begin beginnen: wat is refurbished precies? Het is tegenwoordig niet alleen mogelijk om een nieuw of tweedehands toestel aan te schaffen, maar ook eentje die al eens is gebruikt en daarna is opgeknapt. Gereviseerde (of refurbished) smartphones worden voor de verkoop goed gecontroleerd en waar nodig voorzien van nieuwe onderdelen. Dat gebeurt wanneer er bijvoorbeeld een flinke barst in het scherm zit, of de accu aan vervanging toe is.

Refurbished telefoons zoals iPhones zijn vooral aantrekkelijk doordat ze een stukje goedkoper zijn dan nieuwe exemplaren. In feite krijg je dus een toestel dat er nog goed uitziet en prima functioneert, waar je niet de absolute hoofdprijs voor hoeft te betalen. En wanneer er nieuwe iPhones verschijnen, zoals de nieuwe iPhone XR, dan worden oudere versies weer iets goedkoper.

1. Refurbished: is dat handig?

Ook voor zakelijk gebruik zijn refurbished iPhones prima geschikt. Je haalt kwalitatief goede toestellen in huis, iOS is een gebruiksvriendelijk en veilig besturingssysteem en je draagt bij aan een circulaire economie. Omdat je telefoons hergebruik, ben je dus duurzaam bezig. En omdat refurbished iPhones goed worden gecontroleerd voordat ze worden doorverkocht, haal je vaak prima kwaliteit in huis. 

2. Waar moet je op letten?

Toch zijn er een aantal zaken waar je op moet letten bij de aanschaf van refurbished iPhones. Onderzoek bijvoorbeeld goed wat de staat is van het toestel: in welke conditie wordt de iPhone geleverd? Hebben de telefoons al een flink leven gehad, of zijn het relatief nieuwe modellen die nog een aantal jaar mee kunnen?

Daarnaast is het natuurlijk enorm belangrijk dat je refurbished iPhones bij een betrouwbare webshop aanschaft. Leapp en Forza Refurbished zijn bijvoorbeeld bekende partijen en bieden de optie om gereviseerde iPhones voor zakelijk gebruik aan te schaffen. 

Kom je bij een andere webwinkel terecht, kijk dan goed of er een webwinkelkeurmerk aanwezig is, wat de feedback (in de vorm van reviews) van consumenten is en of er mogelijk een fysieke winkel is waar je terecht kunt. Ook is het retourbeleid belangrijk: informeer dus goed naar wat de opties zijn als er iets met de refurbished iPhones mis is.

3. In grote partijen opkopen, kan dat?

Ja, bij verschillende partijen - zoals het eerder genoemde Leapp en Forza Refurbished - kun je een offerte laten opstellen door de betreffende webwinkel als je in één keer meerdere toestellen wilt aanschaffen. Je krijgt dan ook advies over welke modellen er het beste aansluiten bij het gebruik dat jij voor ogen hebt. Wil je hier meer over weten, dan is het zaak om contact met de webwinkel op te nemen. Zij kunnen je dan alles vertellen over de opties.

4. Hoe zit het met de garantie?

Uiteraard is de garantie essentieel, en we raden dan ook aan om een te kiezen voor de zo lang mogelijke garantie. De meest webwinkels bieden standaard twee jaar garantie op refurbished iPhones, maar er zijn ook partijen die drie jaar garanderen. Zeker wanneer je in één keer meerdere toestellen afneemt, is het belangrijk om te zorgen voor lange garantie. Gebruik daarom een refurbished prijsvergelijker, waarin je bijvoorbeeld kunt filteren op de duur van de garantie.

Je weet dan zeker dat bij de partij terecht kunt als er iets aan de hand is. Let wel op: de garantie die je krijgt bij refurbished iPhones is bij de verkoper zelf, en dus niet bij Apple.

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie