Reeleezee: boekhouden voor kleine ondernemers en zzp'ers

Redactie Baaz
Een goede boekhouding is belangrijk. Niet alleen voor grote ondernemingen, evengoed voor de kleine ondernemer en zzp’er. Toch hebben beide doelgroepen compleet verschillende wensen. Een goed boekhoudpakket ondersteunt iedereen en groeit met je mee. We spreken Ireen de Jonge, Senior Product Manager bij Reeleezee.

De boekhouding van grote ondernemingen en zzp’ers loopt uiteen. Niet zo gek, want je hebt te maken met veel verschillende aspecten. Waar een grote onderneming de controle wilt en daar fulltime mensen voor inzet, moet de kleine ondernemer het vaak zelf oplossen. Zij zien boekhouden vaker als noodzakelijk kwaad en besteden hun tijd liever aan klanten of klussen.

Complexe activa en verschillende valuta zijn voor grote ondernemingen dagelijkse kost, terwijl een zzp’er zich soms liever beperkt tot het bijhouden van bonnetjes en uren. Groeit je onderneming? Ook dan kunnen je wensen zomaar veranderen. Zo moeten er ineens facturen worden opgesteld, worden de uren per medewerker en per project vastgelegd of moet de accountant inzicht hebben in de inkomstenbelasting.

In 2002 ontwikkelde Reeleezee één van de eerste online boekhoudpakketten. Het doel? “Als ondernemers een boekhoudpakket voor ondernemers maken”, vertelt Ireen de Jonge, Senior Product Manager bij Reeleezee.

“Een gebruiksvriendelijk boekhoudpakket, dat voor iedereen toegankelijk is en samen met de wensen van de klant meegroeit. Van klein en simpel, wanneer je veel onderweg bent, tot een volledige boekhoudoplossing waarin de accountant wel of niet meekijkt.”

Altijd en overal

“Reeleezee is een browserapplicatie”, vervolgt De Jonge. “Heb je internet? Dan kan je altijd inloggen en werken.”

Daarnaast zijn er ook Reeleezee apps. Zo wordt er rekening gehouden met de ondernemer en zzp’er die vaak onderweg is, maar wel direct administratief wilt kunnen handelen. Heb je net getankt? Dan scan je gemakkelijk het bonnetje, waarna het pakket de boeking voor je klaarzet.

Ook uren zijn onderweg te registreren met de app. Voer de gemaakte uren in via de app, koppel ze aan een project, klant of medewerker en zet ze vervolgens vanuit je desktop in één klik om naar een factuur. Zo vergeet je nooit meer jouw declarabele uren te factureren.

Meerdere medewerkers in dienst? Ook zij kunnen de gemaakte uren per klant of project vastleggen. De toegang wordt verdeeld op basis van rechten. Zo weet je altijd wie wat kan zien en voorkom je dat er per ongeluk iets fout gaat.

Doe je graag jouw boekhouding zelf? Een pakket als ‘Slim Boekhouden’ is even gebruiksvriendelijk als geavanceerd. Gescande bonnetjes en facturen worden automatisch in een administratie verwerkt. Nieuwe gebruikers worden verwelkomd met een klaargemaakt grootboekrekeningschema. De software berekent omzetbelasting op basis van de administratie en het resulterende bedrag is direct vanuit Reeleezee te betalen.

Samenwerking

Voor fiscale zaken, waaronder de jaarrekening en inkomstenbelasting, blijf je afhankelijk van een accountant. Ook kan je het prettig vinden om de boekhouding regelmatig door een accountant te laten controleren. Om die redenen biedt Reeleezee de mogelijkheid om de accountant mee te laten kijken.

Wanneer de accountant inlogt, wordt de informatie weergegeven in een “taal” die accountants meer context biedt. Jij wordt nooit gemoeid met begrippen of functies die niet bijdragen aan jouw aandeel. Tegelijkertijd blijft het voor een accountant makkelijk om de boekhouding te controleren of voeren.

In een notendop

Een goed boekhoudprogramma voor kleine ondernemers en zzp’ers moet niet alleen compleet, maar eenvoudig zijn. Of je je boekhouding nu grotendeels uitbesteedt aan een adviseur of alleen vraagt voor een laatste check: met een boekhoudprogramma als Reeleezee kan je alle kanten op.

“Wij gaan er vanuit dat iedere ondernemer een deel van de administratie zelf kan doen”, besluit De Jonge. “Hoe groot dat deel is bepaal je zelf. De rest kan je door een boekhouder laten doen. Onze vijf modules sluiten hier mooi op aan.”

Bezoek de website voor een volledig overzicht van mogelijkheden en modules.

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie