Red jij het financieel tot het einde van de maand?

Redactie Baaz
Elk jaar zien we weer dezelfde goede voornemens voorbij komen en meestal hebben ze iets te maken met verbeteringen op financieel gebied. Zo wil 37% van de mensen zuiniger gaan leven en 36% wil minder onnodige uitgaven doen. Dat zijn allebei goede tips om het financieel te redden tot het einde van de maand. We zetten er nog wat op een rij voor je.

Zorg dat je een buffer achter de hand hebt

Je gaat natuurlijk enorm je best doen om zuiniger te leven en minder onnodig uit te geven. Het geld dat je daarmee overhoudt, is de buffer die ervoor zorgt dat je het elke maand redt tot het einde van de maand. Ook als je onverwacht een grote uitgave moet doen. Dat is namelijk de grootste reden dat mensen in de financiële problemen komen: ze hebben te weinig achter de hand om een onvoorziene uitgave op te kunnen vangen.

Bereken zelf hoeveel je nodig hebt met de Nibud BufferBerekenaar. In een paar stappen geef je anoniem aan wat je persoonlijke situatie is en kom je uiteindelijk uit op je persoonlijke adviesbuffer.

Zorg voor gemoedsrust op financieel gebied

Geldstress werkt door in elk onderdeel van je leven. Daarom helpt het zo goed om actief aan de slag te gaan met de goede voornemens op financieel gebied. Je krijgt er meer rust van in je hoofd. Zeker als je eenmaal een buffer op de bank hebt staan, maar ook daarvoor al.

Geld lenen kan soms nodig zijn als een financiële steun in de rug. Besef wel goed dat als je een lening afsluit, je uiteindelijk het geleende bedrag + rente moet terugbetalen. Een lening mag nooit een blok aan je been worden. Overweeg daarom goed of het echt nodig is om een lening af te sluiten.

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie