Red Bull voert onderhandelingen met Carlos Sainz ondanks interesse van Audi

Red Bull voert onderhandelingen met Carlos Sainz ondanks interesse van Audi

Redactie Baaz

Red Bull heeft bevestigd dat er gesprekken gaande zijn met Carlos Sainz over een mogelijke overeenkomst, volgens topman Helmut Marko van het Formule 1-team. "Maar hij heeft ook een zeer aantrekkelijk aanbod van Audi ontvangen waar wij niet aan kunnen tippen," vertelde Marko aan de Oostenrijkse krant Kleine Zeitung.

Na dit seizoen loopt het contract van Sainz bij Ferrari af vanwege de komst van Lewis Hamilton van Mercedes. De Spanjaard, winnaar van de Grand Prix van Australië dit jaar, heeft aangegeven dat hij graag snel duidelijkheid wil over zijn toekomst in de Formule 1. Deze week vertelde hij aan Sky Sports dat hij nog geen idee heeft waar hij volgend jaar zal rijden.

Aston Martin is in ieder geval geen optie meer, omdat het team Fernando Alonso langer aan zich heeft gebonden. Voor het seizoen van 2025 heeft Red Bull echter wel een plaats naast Max Verstappen beschikbaar, aangezien het contract van Sergio Pérez aan het einde van dit jaar afloopt.

Sainz maakte zijn Formule 1-debuut in 2015 bij Toro Rosso, het zusterteam van Red Bull. Destijds was hij teamgenoot van Verstappen, die een jaar later promoveerde naar Red Bull. "Het deed Carlos destijds wel pijn dat we bij Red Bull voor Verstappen kozen en niet voor hem," merkte Marko op.

Audi heeft nog geen details vrijgegeven over de line-up van coureurs vanaf 2026, het jaar waarin de Formule 1 overstapt op een ander motorreglement en de Duitse fabrikant instapt als eigenaar van Sauber.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie