Recordomzet van €2,6 miljard voor HR-tech unicorn HeadFirst Group

Recordomzet van €2,6 miljard voor HR-tech unicorn HeadFirst Group

Redactie Baaz

HR-tech dienstverlener HeadFirst Group heeft over 2023 een recordomzet gerealiseerd van 2,6 miljard euro, een volledig organische groei van 21 procent ten opzichte van 2022. De netto omzet steeg met 20 procent naar 76 miljoen euro, wat geleid heeft tot een EBITDA-conversie van 50%. Deze resultaten vormen de perfecte basis voor verdere groei in 2024, waarin de organisatie de strategie ‘tech enables touch’ voortzet en tegelijkertijd maatschappelijke impact wil maken.

Niet alleen financieel behaalde HeadFirst Group goede resultaten in 2023. Ook de medewerker- en klanttevredenheid stegen sterk. Marion van Happen, CEO bij HeadFirst Group: “Dit bewijst dat onze strategie werkt: door slim gebruik te maken van technologie digitaliseren we processen verregaand, kunnen we de persoonlijke touch van onze collega’s inzetten op de momenten waarop het echt waarde toevoegt voor opdrachtgevers, leveranciers en zelfstandig professionals. Onze collega’s zijn tevreden, omdat ze leuk werk doen, en onze klanten worden blijer. En die twee elementen blijven elkaar versterken.”

Impact-unicorn 

Door de jarenlange organisch goede resultaten en de recente afronding van de krachtenbundeling met Impellam Group heeft HeadFirst Global de zogenoemde unicorn-status bereikt, wat zegt dat er een bedrijfswaardering is van meer dan 1 miljard euro. Marion van Happen: “We zijn een unicorn geworden, maar belangrijker: we combineren dat met maatschappelijke impact. Financiële resultaten zijn belangrijk, zodat we voor onze klanten kunnen blijven doen waar ze behoefte aan hebben, maar we nemen ook de leiding op weg naar een rechtvaardige, diverse en inclusieve arbeidsmarkt. Hier ligt onze voornaamste impact, in lijn met onze purpose ‘Join the next world of work’. Daarnaast ondernemen we alle acties om een nog duurzamere organisatie te bouwen, zodat we de maatschappij om ons heen waarde opleveren.”

Meer informatie  

Het jaarverslag van HeadFirst Group is te lezen en te downloaden op headfirst.group/investor-relations.

Over HeadFirst Group

HeadFirst Group is een toonaangevende, internationale HR tech dienstverlener en het grootste platform voor professionals in de Benelux, actief in vijftien Europese landen. De organisatie biedt een diversiteit aan HR-oplossingen, zoals Managed Service Providing, Recruitment Process Outsourcing, intermediaire dienstverlening (matchmaking, contracting) en HR-consultancy. Er werken meer dan 25 duizend professionals bij ruim vijfhonderd opdrachtgevers in Europa, waarmee HeadFirst Group een jaaromzet realiseert van meer dan 2,5 miljard euro. De belangrijkste merken van HeadFirst Group zijn de MSP (incl. intermediaire dienstverlening) labels HeadFirst en Staffing Management Services, RPO- en recruitment specialist Sterksen, IT talent sourcer StarApple en het Belgische HR-techbedrijf ProUnity.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie