Recordaantal buitenlandse bedrijven in Amsterdam
Recordaantal buitenlandse bedrijven in Amsterdam

Recordaantal buitenlandse bedrijven in Amsterdam

Redactie Baaz
139 nieuwe buitenlandse bedrijven hebben zich in 2014 gevestigd in de regio Amsterdam. Dit zorgt in totaal voor 1308 banen. Volgens de bedrijven gaat dit aantal zich binnen drie jaar verdubbelen.

Niet alleen de nieuwe bedrijven zorgen voor veel arbeidsplaatsen. De eerder gevestigde bedrijven groeiden in 2014 wat zorgde voor 1611 nieuwe banen. Amsterdam is erg in trek vanwege de internationaal georiënteerde zakelijke dienstverleners, de fysieke en digitale bereikbaarheid en de sterke prijs/kwaliteit verhouding.

Wethouder Kajsa Ollongren (Economische Zaken): 'We zien dat bedrijven meestal klein starten bij het betreden van de Europese markt, maar binnen een paar jaar uitgroeien tot grote spelers. De groei van zowel nieuwe bedrijven als arbeidsplaatsen bewijst dat Amsterdam haar vierde positie van meest concurrerende steden van de wereld waarmaakt.'

Noord-Amerika

66 van de 139 bedrijven komt uit Noord-Amerika. Staples Office Center is hier een voorbeeld van. Zij verplaatsten het hoofdkantoor met 200 arbeidsplaatsen van Boston naar Amsterdam. Ook medisch technologiebedrijf Stryker opende in Amsterdam een Europees hoofdkantoor en een opleidingscentrum.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie