Rebid wordt GoHome én haalt €1,5 miljoen op

Rebid wordt GoHome én haalt €1,5 miljoen op

Redactie Baaz

Rebid gaat per direct verder onder een nieuwe naam: GoHome. Daniël Raadschelders, oprichter van GoHome, legt uit: “Een nieuw begin klinkt wellicht overdreven, maar het is de bevestiging van onze nieuwe richting.

Verhuurplatform GoHome heeft een investering opgehaald van ruim 1,5 miljoen euro bij een groep investeerders onder leiding van Wisebird Ventures, opgericht door Coen van Beuningen en Dirk Schluter. Met deze investering gaat GoHome haar woningverhuurplatform doorontwikkelen om het verhuurproces makkelijker, goedkoper en transparanter te maken.

Vernieuwing in een conservatieve verhuurmarkt

Je zou zeggen dat er in deze markt volop  ‘spelers’ volop spelers zijn die het verhuurproces simpeler maken. Niets is minder waar. Professionele woningeigenaren met landelijke spreiding werken doorgaans met veel verschillende, vooral lokaal opererende, makelaarskantoren. 

Deze hebben allemaal een andere contactpersoon en eigen werkwijze. Bij GoHome werk je met één vaste contactpersoon en krijg je ‘realtime’ inzicht in je woningportefeuille en de status van het verhuurproces per woning. "Wij werken onder andere voor een eigenaar met 7000 woningen die voorheen met 40 verschillende verhuurmakelaars werkte, met alle complicaties van dien. Door de samenwerking met GoHome bespaart deze woningeigenaar veel tijd en kosten, wordt leegstand beperkt en hebben we een grote verbeterslag gemaakt in de huurderstevredenheid."
 

'De Uber van de Nederlandse vastgoedmarkt’

GoHome heeft een landelijk dekkend netwerk van gecertificeerde Viewers. “We zijn tijdens corona begonnen bij GoHome. Winkels waren dicht, vliegtuigen en stewardessen stonden aan de grond. Toen ging er een lampje branden, want stewards en stewardessen zijn gastvrij, behulpzaam en spreken meerdere talen: dé perfecte hosts om potentiële huurders rond te leiden en woninginspecties uit te voeren. Hoe het werkt?  Zodra een bezichtiging of inspectie wordt gepland, kunnen onze Viewers deze via onze app accepteren. Vervolgens wordt de Viewer gekoppeld aan deze woning. Nadat een Viewer een dienst heeft uitgevoerd, krijgen potentiële huurders de mogelijkheid deze viewer te beoordelen, zodat we altijd grip houden op de kwaliteit van onze dienstverlening.” De Viewer maakt een verslag van de potentiële kandidaten, dit worden gebruikt ten behoeve van het screeningsproces. 

Onze software zorgt voor snelle verhuur, lage kosten én betere kwaliteit

GoHome automatiseert een groot gedeelte van het verhuurproces. Zo kunnen we snel verhuren tegen lage kosten en hoge kwaliteit. Daarnaast heeft GoHome integraties met de nieuwste technologie voor screening van huurders en huurprijs bepalingen.

“Een aantal zaken kun je uiteraard niet automatiseren, zoals de bezichtiging, sleuteloverdracht en eindinspectie. Daarvoor hebben we ons team van gecertificeerde Viewers. Als verhuurder heb je altijd één vaste GoHome contactpersoon, die verantwoordelijk is voor de verhuur van jouw portefeuille. Ook heb je altijd realtime inzicht in de status van de verhuur via ons dashboard”.

GoHome is er ook voor de huurder

“Uit eigen ervaring weet ik hoe frustrerend het zoeken van een huurwoning kan zijn. Als potentiële huurder kom je vaak in een blackbox terecht en krijg je weinig tot niets te horen over jouw kansen op een woning.”

Ondanks dat het nog steeds lastig is om in de huidige markt een huurwoning te vinden, geeft GoHome gedurende het hele proces feedback aan potentiële huurders. “Stel dat je het niet bent geworden, dan wil je weten waarom." Daarom sturen we je na het screeningsproces uitleg waarom je het niet bent geworden en geven je tips om je kansen te verhogen. Ook sturen we suggesties van vergelijkbare woningen.”

Het mes van GoHome snijdt zodoende aan beide kanten: “Wij willen eraan bijdragen dat de woningeigenaar niet het slechtste jongetje van de klas is." "Daarnaast helpen we geïnteresseerde huurders op de meest eerlijke en transparante manier.”

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie