Quicargo krijgt kapitaalinjectie van 3 miljoen

Quicargo krijgt kapitaalinjectie van 3 miljoen

Redactie Baaz
De duurzame Nederlandse transport- en logistiek-startup Quicargo heeft 3 miljoen euro aan groeikapitaal opgehaald.

De financieringsronde werd geleid door SLJ Investment Partners, een particuliere Nederlands investeringsmaatschappij, met deelname van een reeks bestaande en nieuwe investeerders uit de technologie- en logistieke sector. René Dahan, de oprichter van SLJ, een doorgewinterde zakenman met meer dan 50 jaar ervaring in de olie-, retail-, financiële en logistieke sector, wordt tevens lid van de Advisory Board van Quicargo.
 
Meer dan de helft van de 13 miljoen vrachtwagens op de weg in Europa rijden leeg of deels leeg rond. Quicargo koppelt trucks met lege vrachtruimte in real-time aan bedrijven die transport nodig hebben, waardoor de het wegvrachtverkeer efficiënter wordt terwijl tegelijkertijd CO2-uitstoot enorm afneemt.
  
Het platform biedt een passend en dynamisch prijsalgoritme, track&trace en instant payments-oplossingen. Dankzij de eigen slimme algoritmes vermindert Quicargo het aantal lege trucks op de weg en daarmee de drukte op de weg.
 
Met de extra financiering wil Quicargo zijn activiteiten in de Benelux en Duitsland, die vóór de zomer zijn begonnen, verder uitbreiden. Daarnaast richt Avishai Trabelsi , de Israëlische medeoprichter en CEO, de verkoop op middelgrote vervoerders.

Herkennen en vertrouwen

Trabelsi: 'Tot nu toe werkten we met grote en middelgrote transportbedrijven om de kwaliteit van de dienst te controleren en om geloofwaardigheid te creëren op de markt. In de huidige markt hebben deze transportbedrijven te kampen met een groeiende vraag, als gevolg van een gebrek aan chauffeurs en opstoppingen op de weg. De brandstofprijzen stijgen ook, wat betekent dat alle transporttarieven de pan uit rijzen. Dit is een serieus probleem voor de markt. De oplossing die Quicargo biedt zorgt ervoor dat grotere transportbedrijven efficiënter gebruik van hun bestaande kapitaalmiddelen, namelijk vrachtwagens.' 
 
'Vandaag de dag zien we dat steeds meer bedrijven ons merk herkennen en vertrouwen', aldus Trabelsi. 'Als gevolg daarvan benaderen we nu ook kleinere transportbedrijven. Op dit moment werken deze hoofdzakelijk als onderaannemers en in heel beperkte regio’s. Ze beschikken daarom vaak niet over de middelen om proactief aan sales en marketing te doen. Wij stellen ze in staat om flexibeler te worden en koppelen ze direct met de beschikbare aanvullende vraag op de markt, wat hun marges ten goede komt.'

Advisory Board van Quicargo

Dahan treedt toe tot de Advisory Board van Quicargo, naast Walther Ploos van Amstel, Peter Sierat en Willem Prinsen. De Nederlander werkt in de olie-industrie sinds hij in 1964 zijn carrière begon bij de Rotterdamse raffinaderij van Exxon Mobile. Later was hij de CEO van Esso in de Benelux, de president van Exxon Company International en de executive vice-president van ExxonMobil Corporation.
 
Na zijn pensionering in 2002 was hij in veel bestuursfuncties werkzaam, waaronder bij VNU, TNT, Aegon, CVC Capital Partners en de Guggenheim group in New York. Hij verliet de Supervisory Board van Royal Ahold N.V. in 2013, na in de voorgaande tien jaar als haar voorzitter te hebben gediend. 
 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie