Profit first: hoofdrol voor de winst

Profit first: hoofdrol voor de winst

Redactie Baaz

Voor veel ondernemers is het op orde hebben van de financiën een saaie verplichting. Dat hoeft gelukkig niet het geval te zijn met winst voorop.

‘Daar heb ik een accountant voor’ zeggen ze dan. Maar… de accountant helpt je wel om belasting te betalen, maar niet om winst te maken! Daarom was Femke Hogema zo enthousiast toen ze het boek Profit first las. In samenwerking met auteur Mike Michalowicz  heeft ze het boek dan ook vertaald voor de Nederlandse markt.

Omzet – Kosten = Winst

​Profit First is een financieel systeem dat de financiële wereld volledig op zijn kop zet doordat het de internationale formule van Omzet – Kosten = Winst compleet van tafel veegt. In plaats daarvan krijgt winst een prominente plek: Omzet – Winst = Kosten . Dit boek laat zien dat iedere ondernemer vanaf de allereerste dag een financieel succesvol bedrijf kan runnen, door te focussen op winst.

‘Bovendien’, vertelt Femke Hogema, ‘is het een methode die aansluit bij het natuurlijke gedrag van mensen. Dus Profit First zegt niet: ‘Jij moet veranderen want je moet boekhouden leuk vinden.’ Nee, Profit First zegt: ‘Oké, ik snap het, je moet niets van boekhouden hebben. Laten we dan iets verzinnen waardoor je tóch je financiën kunt managen.’ En dat is uniek’, aldus Hogema.

Eigenaar van miljoenenbedrijven

​Michalowicz is auteur, ondernemer en spreker. Hij schreef bestsellers als The Pumpkin Plan en The Toilet Paper Entrepreneur en runt inmiddels zijn derde miljoenenbedrijf. Eerder was hij columnist voor The Wall Street Journal. Deze Nederlandse editie is tot stand gekomen met medewerking van Femke Hogema, bestsellerauteur en financieel expert voor ondernemers.

 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie