Primeur: nieuwjaarsborrel speciaal voor freelancers

ZZP
Redactie Baaz
Steeds meer werknemers verkiezen vrijheid boven een vaste werkgever. Het aantal freelancers is in tien jaar tijd gestegen met 79 procent; van 81 duizend eenmanszaken in 2007 tot 165 duizend in 2017, aldus het CBS.

Speciaal voor dit gedeelte van de Nederlandse beroepsbevolking wordt op 25 januari een nieuwjaarsborrel georganiseerd. Q1: The Freelance New Years borrel is het eerste evenement gericht op freelancers om gelijkgestemden te ontmoeten en samen het nieuwe jaar in te luiden.

Het is niet alleen een feestje voor freelancers, maar ook een manier om met elkaar te sparren over projecten en nieuwe samenwerkingen in 2018. De kick-off van het evenement gebeurt door Ginny Ramkisoen, oprichtster van het (freelance) vacatureplatform Vacature Via Ginny. Zij geeft haar tips voor een succesvol 2018. Ook wordt professioneel fotograaf Maurice van der Meijs ingezet om alle aanwezige freelancers van een nieuwe portretfoto te voorzien.

Freelance community

De initiatiefnemers achter het concept zijn freelancers Kiki Calis (creative producer & projectmanager) en Kim Trotz (creative & copywriter). Zij zien om zich heen een groeiend aantal freelancers en de behoefte naar contact met collega’s. Niet alleen om zakelijk verder te komen, maar ook voor de gezelligheid.

'Als freelancer heb je geen 13e maand, geen kerstpakket, maar nog veel belangrijker: géén leuke borrels meer met je collega’s', aldus Kim. Het organiseren van Q1 is een eerste stap naar een community waarin freelancers met elkaar in contact kunnen komen. 

Q1: The Freelance New Years borrel

Wanneer: donderdag 25 januari 2018, tussen 18:00 uur en 23:00 uur
Waar: Merkspace - Herengracht 499, 1017 BT Amsterdam
Voor wie: creatieve freelancers uit de randstad
Aanmelden kan hier

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie