Prijzen koopwoningen lager in maart

Prijzen koopwoningen lager in maart

Redactie Baaz

In maart waren de prijzen van bestaande koopwoningen gemiddeld 2,3 procent lager dan in maart 2022. Een maand eerder was de daling 0,8 procent ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Dit blijkt uit onderzoek naar de prijsontwikkeling van bestaande particuliere koopwoningen in Nederland van het CBS en het Kadaster.

Prijsontwikkeling van bestaande koopwoningen

Prijzen koopwoningen dalen in maart

Ten opzichte van februari is de prijsindex bestaande koopwoningen in maart met 0,5 procent gedaald. De prijzen van bestaande koopwoningen bereikten in juni 2013 een dieptepunt. Vervolgens was er sprake van een stijgende trend, tot augustus 2022. Sindsdien is de prijsindex vrijwel onafgebroken gedaald. Vergeleken met het dal in juni 2013 waren de prijzen in maart ruim 89 procent hoger. De gemiddelde transactieprijs van een woning was in maart 415 141 euro.

Prijsindex bestaande koopwoningen

Minder transacties bestaande koopwoningen in maart

Het Kadaster maakte bekend dat het in maart 15 453 woningtransacties registreerde. Dat is 2,4 procent minder dan een jaar eerder. In de eerste drie maanden zijn 40 437 duizend woningen verkocht, bijna 8 procent minder dan in dezelfde periode van 2022.

Transacties bestaande koopwoningen

 

LEES OOK: Starter minder optimistisch over woningmarkt

LEES OOK: Maandalert Woningmarkt: Huizenprijzen dalen licht bij een flink aantal gemeenten

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie