Maandalert Woningmarkt: Huizenprijzen dalen licht bij een flink aantal gemeenten

Maandalert Woningmarkt: Huizenprijzen dalen licht bij een flink aantal gemeenten

Redactie Baaz

Ortec Finance Maandalert woningmarkt februari 2022

In december 2021 stijgen de woningprijzen opnieuw iets minder hard dan de maand ervoor. De woningmarkt in Nederland kende deze maand een stijging van ruim 0,7%. Ten opzichte van een jaar geleden zijn de prijzen echter met ruim 20% gestegen; een half procent meer dan vorige maand.

Het aantal transacties in december 2021 is 30% hoger dan in de voorliggende maand, terwijl dit aantal ruim 35% lager is dan een jaar geleden.

Prijzen dalen licht bij flink aantal gemeenten

Het opvallende nieuws deze maand is dat de prijzen bij 34 gemeenten licht dalen. Deze dalingen zijn ruim 1% in gemeenten als: Westerwolde, Oldambt en Pekela. In de regio Haarlem, Zandvoort, Bloemendaal en Heemstede is echter ook sprake van een daling in de woningprijzen van ongeveer 0,5%.

woningmarkt, huizenprijzen

Figuur 1: Op deze kaart maken we inzichtelijk wat de prijsstijgingen per gemeente zijn van de afgelopen maand. Per gemeente tonen we een rodere kleur indien de prijzen meer stijgen.Bekijk meer detail op de interactieve kaart via: innovation.ortecfinance.com/Maandalert-Woningmarkt

Prijsontwikkeling in Utrecht en Amsterdam blijft achter op het landelijk gemiddelde

Deze maand zijn de grootste prijsstijgingen in gemeenten in Friesland; Waadhoeke en Leeuwarden spannen de kroon. De prijzen stijgen deze maand in deze gemeenten met bijna 2%. Als we kijken naar de Randstad zien we dat Utrecht en Amsterdam ondergemiddeld stijgen terwijl Rotterdam en vooral Den Haag een bovengemiddelde stijging kennen.

Op provincieniveau zien we deze maand de grootste stijging in de provincie Gelderland en Zeeland met net iets meer dan 1%. De provincie Groningen kent deze maand de laagste prijsontwikkeling van nipt 0,1%.

Bekijk en lees het volledige rapport met interactieve kaarten op de Maandalert Woningmarkt website via deze site.

Over Real Estate Valuation

Ortec Finance biedt producten en diensten die efficiënte, betrouwbare en transparante waardering door vastgoedeigenaren, overheden, taxateurs en kredietverstrekkers mogelijk maken. www.ortecfinance.com//vastgoedwaardering

Over Ortec Finance

Ortec Finance is een wereldwijde leverancier van toonaangevende technologie en oplossingen voor het nemen van investeringsbeslissingen. Ons hoofdkantoor is gevestigd in Rotterdam, daarnaast heeft Ortec Finance kantoren in Amsterdam, Londen, Toronto, Melbourne en Zürich. Wij ontwerpen, bouwen en leveren hoogwaardige softwaremodellen voor asset-liability management, ex-ante en ex-post risicobeheer, performance meting en risico attributie en financiële planning. Onze klanten zijn marktleider op het gebied van pensioenen, sovereign en private wealth, verzekeringen en asset management. Ook gemeenten en woningcorporaties behoren tot onze klantenkring. www.ortecfinance.com

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie