Prijs Audi A8 (L) 60 TFSI e Quattro

Prijs Audi A8 (L) 60 TFSI e Quattro

Redactie Baaz

Audi heeft de prijzen van de nieuwe plug-in variant van de Audi A8 bekendgemaakt. Ook is inmiddels duidelijk wanneer de hybride Audi te bestellen is.

De plug-in hybride Audi A8 met 449 pk en 700 Nm koppel is voor jou vanaf een minimaal bedrag van € 113.430,-. Ga je liever voor de verlengde versie, dan kan je nog een bedrag van € 3.200,- bijbetalen. De optie voor de langere versie is mogelijk vanaf het einde van oktober.

Uiterlijk Audi A8

Het uiterlijk van de met stekker uitgevoerde toplimo heeft kleine verschillen in vergelijking met de reguliere A8. Zo hebben de voor- en achterbumper een andere chroompartijd en heeft de hybride variant chromen details op de deurgrepen. De vormgeving van de LED-dagrijverlichting laat overeenkomsten zien van de Audi's E-tron, de volledig elektrische SUV.

Audi

Aandrijflijn 

Naast dat Audi de prijs van de auto bekendmaakt, is nu ook meer bekend over de aandrijflijn. Met een softwarematige rijstrategie wil Audi ervoor zorgen dat de TFSI e-aandrijflijn een zo laag mogelijke CO2-uitstoot heeft door zoveel mogelijk elektrisch te werken. Ook probeert de auto de accucapaciteit zo goed mogelijk te verdelen over de geplande route. Om het laadniveau van de accu’s zo hoog mogelijk te houden, is de auto voorzien van een regeneratief remsysteem. Volgens Audi zorgt de elektromotor hierdoor voor 90 procent van de dagelijkse remacties.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie