Preview: Konica Minolta Bizhubkwartet

Preview: Konica Minolta Bizhubkwartet

Redactie Baaz
Konica Minolta introduceert nieuwe A3-multifunctionals met kleurenscanner. Ze printen alleen zwart en zijn daarmee potentieel een kostefficinte oplossing. Baaz werpt alvast een blik.

Deze nieuwe multifunctionals (MFP’s) zijn volgens Konica Minolta speciaal ontwikkeld voor 'moderne kantoren waar printen in alleen zwart volstaat, maar scannen in kleur noodzakelijk is'.

De fabrikant lanceert direct een kwartet: Bizhub-modellen 223, 283, 363 en 423. Ze kunnen ook faxen. Konica Minolta levert software mee om documenten te digitaliseren en in digitaal formaat de distribueren.

De nieuwe Bizhubs lijken vooral interessant voor kantoren van 15 medewerkers of meer, of grotere bedrijven met afzonderlijke werkgroepen. Accounting, personeelszaken/HRM en projectbegeleiding zullen gelet op hun werkzaamheden waarschijnlijk het meest profiteren van de mogelijkheden van de nieuwe multifunctionals.

De volwaardige A3-apparaten leveren uitvoersnelheden van 22 tot 42 pagina’s per minuut. Alle vier de systemen scannen tot 70 originelen in zowel kleur als zwart-wit. Tot de standaardscanfuncties behoren: scan-to-email, ftp, smb, Box, usb en Twain. Vanzelfsprekend in alle relevante formaten zoals: jpeg, tiff, pdf, compact-pdf, xps en compact-xps.

Best

De zogenoemde Bizhub Extended Solution Technology (Best) zou het mogelijk moeten maken om de systemen te integreren in bestaande kantooromgevingen en workflows, zonder dat daarvoor aanvullende hardware nodig is. Zo kan het archiveren van documenten rechtstreeks vanaf de Bizhub worden gestart.

Door de benodigde informatie, zoals documenttype en extra indexvelden, direct op het beeldscherm van de Bizhub in te voeren, is bewerking van de scans via de computer niet meer nodig.

PageScope Account Manager verzamelt centraal de tellersystemen van alle bestanden voor een gemakkelijk beheer van de gegevens. PageScope Authentication Manager vereenvoudigt het beheer van gebruikersrechten, zoals printvolume. Authenticatie is tevens benodigd voor follow-me-printing, dat het mogelijk maakt vertrouwelijke documenten te produceren op ieder systeem binnen het printerpark.

Info: www.konicaminolta.nl

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie